MHP'den sokak röportajları için TBMM'ye kanun teklifi: Eline mikrofonu alan röportaj yapamayacak

16:51, 08/05/2025, PerşembeG: Güncelleme: 17:41, 08/05/2025, Perşembe
Yeni Şafak
MHP'den sokak röportajları için TBMM'ye kanun teklifi: Eline mikrofonu alan röportaj yapamayacak
MHP’den sokak röportajları için kanun teklifi: Halkı kin ve nefrete sürüklüyor

Eline mikrofonu kamerayı alan, sokağa çıktı... Halkı kin ve nefrete sürükleyen sokak röportajlarının önüne geçmek için düğmeye basıldı. Milliyetçi Hareket Partisi; Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, partisinin sokak röportajlarının kontrol altına alınması ve sadece yetkilendirilmiş kişilerce yapılması için TBMM'ye kanun teklifi verdiğini açıkladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 10. Anadolu Medya Ödülleri'nde yaptığı açıklamada "Mikrofonu kapan millete hakaret etme cüretini kendinde buluyor, halkın nabzı ölçülmek, hissiyatına tercüme olmak yerine gerek provokatif sorularla gerekse sorunlu üslupla milletimiz açıkça tahrik ediliyor." sözleriyle tepkisini dile getirmişti. MHP'den sokak röportajları için TBMM'ye kanun teklifi geldi.


MHP Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Son yıllarda artan şekilde, “sokak röportajı” adı altında yapılan bazı faaliyetler, gerçekte önceden hazırlanmış senaryolarla ve mizansenlerle organize edilmektedir.


Bu minvalde gerçekleştirilen içeriklerin amacı doğru bilgiyi almak yada yaymak değil; toplumda huzursuzluk yaratmak, halkı kin ve nefrete yönlendirmek, kamu düzenini bozmak ve dezenformasyon oluşturmaktır.


Bu tür röportajların bilhassa sosyal medya üzerinden yürütülen türleri, herhangi bir basın kuruluşuna bağlı olmayan veya basın kartı bulunmayan kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir.


Oysa basın faaliyeti belirli etik kurallara, meslek ilkelerine ve kurumsal denetime tabidir. Yetkisiz kişilerce yapılan bu tür faaliyetlerin, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir.


"YETKİLENDİRİLMİŞ KİŞİLER YAPMALI"


TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifiyle, sokak röportajı adı altında yapılan bu faaliyetlerin kontrol altına alınması, yalnızca yetkilendirilmiş kişiler tarafından gerçekleştirilmesi ve kurallara aykırı davrananların cezai yaptırımla karşılaşması amaçlanmaktadır.


Düzenlemeden muradımız hem basın mesleğinin itibarını korumak, hem toplumsal huzuru muhafaza etmek, hem de bilgi kirliliğini önlemek açısından önem taşımaktadır.


YouTube’da ‘Sokak Kedisi’ isimli bir kanalı yöneten Ebru Uzun Oruç, sokak röportajı adı altında millete hakaretler savurmuştu. Röportajda, hükümet karşıtı söylemleriyle konudan konuya atlayan Ebru Uzun Oruç, sokak röportajında mikrofon uzattığı vatandaşın sözlerini keserek kendi düşüncesini haklı gösterme çabasına girmiş skandal video sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Instagram sosyal medya platformunda "ilavetv.07" rumuzlu hesap yöneticisi Arif Kocabıyık'ın, bir röportaj sırasında Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandığının belirlenmesinin ardından Arif Kocabıyık'ın Antalya Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından gözaltına alınarak hakkında hukuki işlem başlatılmış ardından ise tutuklanmıştı...

Bakan Kurum duyurdu: İstanbul Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulacak
Gündem
Bakan Kurum duyurdu: İstanbul Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulacak
Kılıçdaroğlu CHP'nin 'şaibeli kurultay' soruşturmasında ifade verecek
Gündem
Kılıçdaroğlu CHP'nin 'şaibeli kurultay' soruşturmasında ifade verecek
CHP'li vekillerden TBMM komisyonunda korsan eylem: İmamoğlu’nu bahane ederek oturumu sabote ettiler
Gündem
CHP'li vekillerden TBMM komisyonunda korsan eylem: İmamoğlu’nu bahane ederek oturumu sabote ettiler

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026