Sonar Araştırma Başkanı Bayrakçı: Bugün seçim olsa Cumhurbaşkanı birinci

Haber Merkezi
01:01, 19/01/2023, PerşembeG: Güncelleme: 01:18, 19/01/2023, Perşembe
Yeni Şafak
Sonar Araştırma Başkanı Bayrakçı: Bugün seçim olsa Cumhurbaşkanı birinci
Hakan Bayrakçı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin anket çalışmalarını açıklayan Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, "Bugün yine Cumhurbaşkanı birinci durumda onu söyleyeyim öncelikle. Kimi Cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz dediğimizde 8-10 isim çıkıyor, Erdoğan diyenler birinci çıkıyor." ifadelerini kullandı. Bayrakçı, iktidarın lehinde ve aleyhinde gelmesi muhtemel olan dip akıntıların olabileceğini dikkat çekerek. Ekonomik sebeplerle aleyhte de gelebilir ama milli savunma sanayii ve son ekonomik icraatlar, EYT ve asgari ücret zammı, nedeniyle iktidarın lehinde de gelebilir" dedi.

Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, TVNET'te yayımlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün konuğu oldu.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşeceği düşünülen Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin anket çalışmaları hakkında bilgiler veren Bayrakçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anket verilerinde birinci durumda olduğunu açıkladı.

"BUGÜN SEÇİM OLSA CUMHURBAŞKANI BİRİNCİ DURUMDA"

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin anket verilerini açıklayan Bayrakçı, "
Bugün yine Cumhurbaşkanı birinci durumda onu söyleyeyim öncelikle. Kimi Cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz dediğimizde 8-10 isim çıkıyor, Erdoğan diyenler birinci çıkıyo
r." ifadelerini kullandı.

"DİP AKINTISI GELEBİLİR"

Hakan Bayrakçı anket verilerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birinciliğini Mansur Yavaş'ın takip ettiğini açıkladı. Bayrakçı, "İkinci sırada yüzde 19'la Mansur Yavaş. Üçüncülüğe Kemal Bey yükseldi son dönemde. Eskiden üçüncülükte İmamoğlu çıkıyordu. Dördüncü Meral Akşener, Kemal bey beşinci çıkıyordu, şimdi üçüncü sıraya yürüdü. Bir aydır ölçmedim size bir ay önceki rakamı söylüyorum. Mansur Yavaş yine ikinci çıkıyordu ama Cumhurbaşkanıyla aralarında 19-20 puan fark var." dedi. Bayrakçı, daha önceki seçim anketlerinde olduğu gibi 'dip akıntısının' gelebileceğini belirtti. Bayrakçı "Dip akıntısı gelebilir. Ekonomik sebeplerle aleyhte de gelebilir ama milli savunma sanayii ve son ekonomik icraatlar, EYT ve asgari ücret zammı, nedeniyle iktidarın lehinde de gelebilir." şeklinde konuştu.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026