|

Soylu'dan 'Camide müzik skandalı'na ders niteliğinde yanıt: Caminin dibinde ezanı dinletiriz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de cami minarelerinden şarkı dinleten provokatörle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Böyle bir ahlaksızlığın beklenmediğini belirten Soylu, "Birçok şeyin hakkından geldik. Buluruz, buluruz ve ona caminin dibinde de ezanı dinletiriz inşallah" dedi.

11:38 - 23/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 11:51 - 23/05/2020 Cumartesi
Diğer
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalındı. Tepkilere rağmen olayın ertesi günü bu kez de Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinde Selda Bağcan şarkısı duyuldu.İzmir Müftülüğü, olayın ardından konuyla ilgili inceleme başlatıldığını ve bu konuda suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.




"Böyle bir ahlaksızlık beklenmez"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen bir televizyon programında tartışmalara neden olan skandalla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu olayın failleri için "
Böyle bir ahlaksızlık beklenmez. Böyle bir inançsızlık beklenmez. Böyle bir dine karşıtlık beklenmez. Bu Ramazan ayında milletin bu konudaki düşüncelerine inaçlarına saldırı beklenmez.
Ama biz birçok şeyin hakkından geldik bunun da hakkından geliriz buluruz yani. Buluruz ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz
" ifadelerini kullandı.
#izmir
#bornova
#cami
#ezan
#provokasyon
#çav bella
#selda bağcan
#müzik
#içişleri bakanı süleyman soylu
4 yıl önce