Suriyelilerin bir vatandaşı dövdüğünü iddia eden Ümit Özdağ gerçeği itiraf etmek zorunda kaldı

10:08, 05/08/2022, CumaG: Güncelleme: 10:14, 05/08/2022, Cuma
Yeni Şafak
Suriyelilerin bir vatandaşı dövdüğünü iddia eden Ümit Özdağ gerçeği itiraf etmek zorunda kaldı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

Konya'da üç Suriyelinin bir Türk vatandaşını öldüresiye dövdüğü iddiasında bulunan Zafer Partisi Gelen Başkanı Ümit Özdağ, olayın aslının ortaya çıkması üzerine gerçeği açıklamak zorunda kaldı. Dövülen gencin Suriyeliler tarafından dövülmediğinin ortaya çıkması sonrasında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdağ, ilgili kişinin alacak verecek meselesinden dolayı bir Türk tarafından dövüldüğünü itiraf etti.

Vatandaşları sığınmacılara karşı kışkırtmak için peş peşe provokasyonlara imza atan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde Konya'da üç Suriyelinin bir vatandaşı öldüresiye dövdüğünü iddia etti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özdağ,
"Sığınmacı ve kaçaklar Türk vatandaşlarını gasp ediyor, bıçaklıyor, öldürüyor! Konya'da Fatih Büyükziyanak 31 Temmuz günü 3 Suriyeli tarafından gasp edilip, öldüresiye dövüldü. Fatih ölümden döndü.
Bu olayları halktan saklamaya devam edin, çünkü siz Türk'ün gerçek düşmanısınız."
ifadelerini kullandı.

GERÇEĞİ İTİRAF ETTİ

Sığınmacıları hedef gösteren Özdağ, 'Suriyeliler Türk vatandaşını dövdü' iddiasının gerçeği yansıtmadığı itiraf etmek zorunda kaldı. Twitter hesabından yeni bir paylaşım yapan Özdağ, 3 Suriyeli tarafından dövüldüğünü iddia eden gencin aslında Türk vatandaşı tarafından dövüldüğünü söyledi. Özdağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu kişi alacak verecek meselesinden dolayı bir Türk tarafından dövülmüş. Konuyu ailesinden gizlemek için Suriyeliler saldırdı demiş. Ben gündeme getirince olay büyümüş. Paniklemiş gerçeği söylemiş. Ayıp ayıp. Dayak yedin anladık dürüst ol, yalan söyleme"

KAYMAKAMI HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde
"Suriyelilere İslami değerlerle sahip çıkalım"
çağrısında bulunan Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan'ı sosyal medya hesabından tehdit etmişti. Özdağ,
"Meram Kaymakamı seni not ettik. Türk devletine yakışmıyorsun."
ifadesini kullanmıştı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026