|

Tarihi nikaha imza attılar

Türkiye’nin dört bir yanında evliliğe ilk adımı atacak çok sayıda çift, nikah günü olarak 8 Ağustos 2018’i tercih etti. Evlendirme dairelerinde yoğunluğa yol açan çiftler, “Unutulmasın istedik” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:37 - 9/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Çok sayıda çift, nikah günü olarak 8 Ağustos 2018’i tercih etti.
Çok sayıda çift, nikah günü olarak 8 Ağustos 2018’i tercih etti.

İstanbul’da evliliğe ilk adımı atacak çok sayıda çiftin, nikah günü olarak 8 Ağustos 2018’i tercih etmesi, evlendirme dairelerinde yoğunluğa yol açtı. Aylar öncesinde ‘’08.08.2018’’ tarihinde nikah kıydırmak için başvuran çiftler,dün sabah saatlerinden itibaren evlendirme dairelerine gelmeye başladı.

Nikah memuru ve şahitlerin huzurunda işlemleri tamamlanan ve evlilik cüzdanını teslim alan çiftler, sonrasında tebrikleri kabul etti. Çekmeköy Belediyesi Nikah Salonu’nda da bu tarihte hayatını birleştirmek isteyen çiftler, yoğunluk oluşturdu. 35 çiftin randevu aldığı belirtilirken, evlilik işlemleri 10’ar dakika arayla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da nikah salonunun bininci çifti olan Rabia Ali Alosman-Ali Memik çiftinin nikahını kıydı. Attıkları imzalarla dünyaevine giren Şeyde Makilioğlu-Anıl Aktan çifti de 2 ay önce randevu aldıklarını, unutulması zor bir tarihte evlendikleri için de mutlu olduklarını ifade ettiler

UNUTULMASIN İSTEDİK

Şişli Evlendirme Dairesi’nde Ayşe Nur Esen (23) ile Samet Doğan (23) çifti de özel tarihte nikah kıymak için başvuranlardan. Esen, “Bu tarihlerin unutulması mümkün değil. Çok mutlu ve heyecanlıyım” dedi. Taksici Samet Doğan da nikah gününü özel tarihe denk getirebilmek için aylar öncesinden başvuru yaptıklarını kaydederek, “Bundan sonra artık evlilik yıl dönümünü unutmayacağız. Bizim için ve doğacak çocuklarımız için özel ve anlamlı bir tarih olacak inşallah” ifadelerini kullandı. Evlenmek İçin Beykoz Belediyesi Nikah Sarayı’nı seçen 18 çift mutluluklarını yakınları ile paylaştı. Hatay’da 27 çift, Bolu’da 60 çift, Elazığ’da 28 çift, Bursa’da 107 çift, Samsun’da 30 çif, Uşak’ta 25 çift, Zonguldak’ta 8 çift, Adıyaman’da 28 çift özel tarihi yakalamak adına aylar öncesinden gün aldı ve bugünse dünya evine girmek üzere imzalarını attı.

#​Türkiye
#İstanbul
6 yıl önce