|

Tekirdağ’da tren faciasında 24 kişi öldü: Makinistler ifadeye çağrıldı

Tekirdağ Çorlu'da Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treni raydan çıktı. Toprak kayması nedeniyle meydana gelen kazanın ardından Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, yaptığı açıklamada "24 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Tekirdağ Valisi'nin arayarak kaza ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi aldı. RTÜK, olayla ilgili gece yayın yasağı getirdi. RTÜK sabah saatlerinde yayın yasağını kaldırdı. Tekirdağ'da 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili 2 makinist ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağrıldı.

Yeni Şafak
11:35 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:02 - 9/07/2018 Pazartesi
IHA
Çorlu'da tren kazası
Çorlu'da tren kazası

Tekirdağ’ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında dün yolcu treni, 5 vagonunun raydan çıkması sonucu devrildi. Kazada 24 kişi hayatını kaybetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Tekirdağ’daki tren kazasının aşırı yağış nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması sonucu meydana geldiğinin belirlendiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Uzunköprü - Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 nolu trenin Balabanlı - Çorlu arası 162. kilometrede seyri esnasında, dün saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagonun raydan çıkarak devrildiği belirtildi.

MAKİNİSTLER İFADEYE ÇAĞRILDI


Tekirdağ'da 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili 2 makinist ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağrıldı.



Kazanın ardından yaşananlar...

SAAT: 07.00 - 24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Ara kurtarma çalışmaları tamamlandı. 24 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yağış sebebiyle zeminin çok yumuşak olması başlangıçta zorluklara sebep olsa da etkili bir şekilde çalışmalarımız devam etmiştir." dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: 124 vatandaşımız yaralı, hastanede tedavi altında. Yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyorum.

Ulaştırma Bakanı: Yoldaki kontroller Nisan ayında yapılmış. Saat 14:20'den sonra düşen aşırı yağıştan dolayı tren raylarıyla yol arasındaki malzemeyi götürmüştür.


SAAT: 04.00 - BAKANLAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren kazasında yaralananları, tedavi gördükleri Çorlu Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti.


MORG ÖNÜNDE ACI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen tren kazasının ardından Çorlu Devlet Hastanesi'nde gece boyu yoğunluk yaşandı. Kazada yaşamını yitiren yolcuların yakınları cenazelerini almak için hastane morgu önünde toplandı. Acılı ailelerin bekleyişleri sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Bazı kazazedelerin yakınlarının feryatları ise yürekleri dağladı.

Bu arada olay sonrası araçların ulaşamadığı kaza bölgesindeki yaralıların askeri helikopterle hastaneye getirilme anı da görüntülendi.


SAAT: 03.00 - ÇALIŞMALAR SONA ERDİ

Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası sonrasında yürütülen çalışmalar sona erdi.

Kaza sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, sağlık ekipleri, AKUT Arama Kurtarma Derneği ile belediyelere ait bağlı iş makinelerinin katıldığı çalışmalar gece boyunca sürdü.

Çalışmalar, Tekirdağ yönü için getirilen demiryolu vinci ve 6 kepçenin katılmasıyla 03.00-04.00 saatlerinde yoğunlaşırken, çelik halatlarla devrilen vagonlar kaldırıldı.



Vagonların altından bazı yolcuların cenazeleri çıkarılırken, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaza alanı ile köy yolu arasındaki tarlaların 20-30 santimetre balçıkla kaplanması nedeniyle cenazeler zırhlı personel taşıyıcıyla nakledildi.

Arama kurtarma ekiplerinin tamamına yakını kaza alanında ayrıldı. Jandarma ve askerlerin güvenlik önlemleri ise devam ediyor.

KRİZ MERKEZİ KURULDU

Açıklamada, TCDD’ye ait vinçli kurtarma yardım ekibinin Halkalı’dan hareket ettiği, Alpullu’dan arama kurtarma araçlarının da olay yerine sevk edildiği belirtildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, Ankara’dan hareket ederek kaza yerine gittiğinin aktarıldığı açıklamaya şöyle devam edildi: “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda Müsteşar Suat Hayri Aka başkanlığında kriz merkezi oluşturulmuştur. Çorlu’da ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında kriz merkezi kurulmuş olup bakanlığımız ile koordineli şekilde çalışmaları sürdürmektedir. Kazayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte olup, konuyla ilgiyi yeni bilgiler edinildikçe gerekli açıklamalar kriz merkezimiz tarafından yapılacaktır.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ'daki tren kazasının hemen ardından devletin ilgili tüm birimlerinin ve tüm imkanlarının seferber edildiğini bildirdi.

YAYIN YASAĞI KALDIRILDI

RTÜK, Başbakanlık yazısı ile Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili alınan geçici yayın yasağının kaldırıldığını bildirdi.


#Tekirdağ
#Çorlu
6 yıl önce