|

Tele1 sunucusu Ataklı: Bir darbenin eşiğinden dönüldüğü konusunda bazı bilgiler var

Tele1 sunucusu Can Ataklı, 104 emekli amiralin hükümeti hedef alan darbe imalı bildirisiyle ilgili ulaştığı bazı bilgilerin olduğunu söyleyerek 'darbenin eşiğinden dönüldü' itirafında bulundu. Ataklı, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Darbenin işaret fişeği olabilir. Geçmişimizde buna benzer olaylar olmuştur. Son günlerde ulaştığım bilgileri aktarmak istiyorum. Anlaşıldığı kadarıyla kimin yapacağını çözemediğim ama bir darbenin eşiğinden dönüldüğü konusunda bazı bilgiler var" dedi.

09:42 - 14/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 10:05 - 14/04/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Can Ataklı
Can Ataklı

Türkiye, Doğu Akdeniz’de büyük bir mücadele verirken 104 emekli amiral, Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarını bahane ederek hükümeti hedef alan bir bildiri yayınlamış; "Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama riskiyle karşılaşabilecektir" gibi tehdit ve darbe imalarıyla dolu cunta bildirisi Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı.

"Ulaştığım bilgiler darbenin eşiğinden dönüldüğünü gösteriyor"

Olayla ilgili soruşturma sürerken, sosyal medya hesabından bir video yayımlayan Tele1 sunucusu Can Ataklı, 'darbe' itirafında bulundu.

Ulaştığı bilgiler olduğunu belirten Ataklı, "Bir darbenin eşiğinden dönüldüğü konusunda bazı bilgiler var" açıklamasında bulundu.

"Emekli diye tamamen her şeyden kopmuş değiller"

Ataklı,
"Bu amirallerin darbe yapamayacağı ortada ama şu lafı söylemek istemiyorum: 'Ya amiraller darbe mi yapacak' Hayır amiralller yapmazlar. Ama bir darbenin işaret fişeği olabilir. Öncelik hazırlığı olabilir. Olabilir mi? Evet olabilir.
Geçmişimizde buna benzer olaylar olmuştur. Emekli diye tamamen her şeyden kopmuş falan değil. Son günlerde ulaştığım bilgileri aktarmak istiyorum. Anlaşıldığı kadarıyla kimin yapacağını çözemediğim ama bir darbenin eşiğinden dönüldüğü konusunda bazı bilgiler var"
dedi.


#can ataklı
#darbe
#emekli amiral
#bildiri
3 yıl önce
default-profile-img