|

Temel Karamollaoğlu Yedili Masa'daki kavgaları anlatıp Ali Babacan'a saydırdı: DEVA doğru dürüst AK Parti'den oy bile alamamış bir parti

Seçimlere sayılı günler kala, Yedili Masa'daki krizlerin birisi daha gün yüzüne çıktı. Milletvekili seçimlerine kendi logo ve listeleriyle gireceğini açıklayan DEVA Partisi, son anda fikir değiştirerek seçime CHP listelerinden girme kararı almıştı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında, bu konu üzerinden ittifak ortaklarını yerden yere vurdu. "Beni konuşturmasınlar" diyerek sinirlenen Karamollaoğlu, "Ortak listede anlaşmayı sağlayamadık, ben çok gayret ettim. DEVA Partililer 'Bizim liderliğimizde olsun' dedi. Böyle bir mantık olabilir mi? Doğru dürüst AK Parti’den oy bile alamamış bir parti." ifadelerini kullandı.

17:42 - 19/04/2023 Wednesday
Güncelleme: 21:51 - 19/04/2023 Wednesday
Yeni Şafak
Temel Karamollaoğlu, liste kavgalarını anlattı ve DEVA Partisi'ne yüklendi
Temel Karamollaoğlu, liste kavgalarını anlattı ve DEVA Partisi'ne yüklendi

Türkiye, bundan tam 25 gün sonra 14 Mayıs'ta sandık başına giderek cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçecek. Partiler, aday listelerini geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa'nın diğer üyeleri DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti, seçimlere CHP logosu ve listeleri altında gitme kararı aldı. İYİ Parti ise seçimlere kendi logosuyla ve listeleriyle katılacak.

Ali Babacan kendisiyle çelişti: Geçen yıl 'Kendi logomuzla seçimlere gireceğiz' demişti

Yedili Masa'nın küçük ortaklarının verdiği bu karar DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 27 Nisan 2022 tarihinde yaptığı konuşmayı getirdi. Bir yıl geçmeden CHP listelerinden seçime girme kararı alan Babacan, o tarihte yaptığı açıklamada,
"Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere, kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun."
demişti.

Yedili Masa'daki liste kavgalarını Temel Karamollaoğlu anlattı: DEVA doğru dürüst AK Parti'den oy bile alamamış bir parti

Seçimlere sayılı günler kala, Yedili Masa'daki krizlerin birisi daha gün yüzüne çıktı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında, ittifak ortaklarını yerden yere vurdu.

"Beni konuşturmasınlar"
diyerek sinirlenen Karamollaoğlu,
"Ortak listede anlaşmayı sağlayamadık, ben çok gayret ettim. DEVA Partililer 'Bizim liderliğimizde olsun' dedi. Böyle bir mantık olabilir mi? Doğru dürüst AK Parti’den oy bile alamamış bir parti."
ifadelerini kullandı.


"Bunu söylediler biraz garipsedim"

Karamollaoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Anlaşmayı sağlayamadık, ben çok gayret ettim. Tamam da böyle bir mantık olur mu? Onlar kendilerini düşünsünler. DEVA Partililer 'Bizim liderliğimizde olsun' dedi. Böyle bir mantık olabilir mi? Doğru dürüst AK Parti’den oy bile alamamış bir parti. 20 yıllık bir partiyi bırakacaksın, Türkiye'nin her tarafında teşkilatlanmış, seçim kurullarında sandıklarında temsil hakkı var, ama 'Siz durun biz girelim' diyeceksin. Bunu söylediler ben garipsedim. Böyle bir mantık olur mu? Siz biraz farklısınız diye düşünüyorlar. Bu yaklaşımdan dolayı kendi amblemleriyle giriyorlar. Bana bunları söyletmesinler."

Meral Akşener de Babacan'ı hedef almıştı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de geçtiğimiz günlerde Yedili Masa'da yaşanan krizleri anlatmış, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı hedef almıştı.

İYİ Parti lideri, Babacan'ın Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına karşı çıktığını ve masadan kalkma tehdidinde bulunduğunu ifade etmişti.


#Temel Karamollaoğlu
#Saadet Partisi
#DEVA Partisi
#Ali Babacan
#Yedili Masa
1 year ago