Terör örgütü destekçisi söylemleriyle gündem olan CHP'li Kenan Otlu Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı

15:06, 28/03/2023, SalıG: Güncelleme: 10:22, 21/08/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Terör örgütü destekçisi söylemleriyle gündem olan CHP'li Kenan Otlu Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı
Geçmişinde terör örgütü PKK'yı destekleyen söylemleri olan Sinan Oltu, CHP Milletvekili Aday Adayı oldu.

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, geçtiğimiz yıllarda skandal ifadelere imza atmıştı ve terör örgütü PKK'nın hendek eylemlerinde "Bizde bölgeye gidip hendeklerde savaşacağız" sözleriyle gündem olmuştu. Otlu, CHP'den Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

CHP İstanbul Gençlik kolları başkanı Kenan Otlu, terör gruplarıyla omuz omuza mücadele edeceklerini belirterek Güneydoğu için Kürdistan ifadesini kullanmış ve güvenlik güçlerimizin mücadelesine faşizm demişti.


İç savaş çağrısı yaptı


Otlu, zamanında sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulunarak halkı sokağa teşvik etmişti ve "Bu iş ya mecliste yada sokakta bitecek. Sahibine hizmet için soytarılık yapanlar. Tarihe kara bir leke olarak düşecekler." ifadelerini kullanarak iç savaş çağrısı yapmıştı.

Terör örgütü destekçisi Oltu CHP'den aday adayı oldu


Daha öncesindeki paylaşımlarında da terör örgütü PKK'yı destekleyen HDP ile müttefik paylaşımlar yapan Kenan Otlu, CHP Milletvekili Aday Adayı oldu.



Kendi parti başkanını eleştirmişti


2019 yılında yaptığı 'Temiz Toplum, Temiz Siyaset' yürüyüşünde üyesi olduğu parti başkanına göndermede bulundu. Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü'' için
“Genel Başkanın yürüdüğü yoldan, biz de Ankara’ya yürüyoruz” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siz ‘tersine adalet yürüyüşü’ mü dersiniz başka bir şey mi, bilemiyorum. Ama biz bu yürüyüşe, ‘Temiz Toplum Temiz Siyaset Yürüyüşü’ diyoruz. Çünkü insanlar siyaset kurumuna güvenini kaybetmiş durumda. Bunun sebebi siyasi partilerdir. İnsanlar artık partilere güvenip oy vermek istemiyorlar. Biz, CHP’nin diğer partilere benzememesi için yürüyoruz. Başka partiler gibi değiliz. Kendi yöneticilerimize ‘yanlış yapıyorsunuz’ diyoruz. Biz Maltepe ve Siverek başta olmak üzere yanlış adayların bir an önce Genel Başkan tarafından düzeltilmesini istiyoruz. Ve ayrıca parti yönetimimizin bir an önce kendine çekidüzen vermesini istiyoruz.”
sözleri bugün ise ne çelişki dedirtti.




Başlıklar :Sinan OtluCHPHDP
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026