|

Teröre ve teröriste bonkör

DEAŞ’la mücadele adı altında terör örgütü PKK/PYD’ye sadece bu yıl 550 milyon dolar finans sağlayacak olan ABD, milyonlarca Suriyeli mülteci söz konusu olunca aynı cömertliği göstermiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:25 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD, PKK/PYD’ye sadece bu yıl 550 milyon dolar finans sağlayacak
ABD, PKK/PYD’ye sadece bu yıl 550 milyon dolar finans sağlayacak

ABD, Suriye’de terör örgütü PKK/PYD’ye geçen yılın Mayıs ayına kadar 700 milyon dolarlık silah yollarken, bu rakamın önümüzdeki beş yılda 3 milyar dolara ulaşacağı ifade ediliyor. Söz konusu silahlar arasında tank füzesi, el bombası, makinalı tüfek, roket atar, uçaksavarlar, zırhlı roket fırlatıcı, balistik füze, mayınlar bulunuyor. Terör örgütüne gönderilen silahların pekçok kez Türkiye’ye karşı kullanıldığı da belgelerle ispatlandı.

İNSANİ YARDIMI SINIRLI KALDI

Terör örgütü PKK/PYD’ye yıllık yarım milyar dolar düzeyinde destek sağlarken, ABD’nin Esed ve diğer terör örgütlerinden kaçan sığınmacılara insani yardımı sınırlı kaldı. Financial Tracking Service verilerine göre bu ülke geçen yıl yaklaşık olarak 460 milyon dolar Suriyeli mülteci ve sığınmacılara kaynak ayırdı. Öte yandan ABD sadece 6500 Suriyeli mülteciyi ülkeye kabul etti.

Ya Türkiye olmasaydı?

Türkiye ise savaşın bitirilmesi için yoğun çaba sarf ederken kısıtlı kaynaklarını da yaşanan dramları hafifletmek için seferber etti. Türkiye, açık kapı politikası ile 3,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaparken 30 milyar doların üzerinde de kaynak harcadı. Türkiye, şefkat elini uzatarak muhtemel ölümlerin önüne geçmiş oldu. Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için ve Suriye’deki DEAŞ ve benzeri terör örgütlerini temizlemek için Fırat Kalkanı Operasyonu’nu yaparak Cerablus, Azez ve El-Bab’ı kapsayan 2 bin kilometre karelik alana yüz binlerin geri dönüşünü sağlayan Türkiye, ikinci güvenli bölge için de Afrin’de terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ’a karşı Zeytin Dalı Harekatı’nı yürütüyor.

#ABD
#PKK
#Terör
6 yıl önce