|

Teröristbaşı Gülen'in yeğeni Gaziantep'te gözaltına alındı

Gaziantep'te FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında, teröristbaşı Gülen'in yeğeni Ahmet Ramiz Gülen gözaltına alındı. Valilik, Gülen'in terör örgütünün faaliyetlerini yönlendirmek ve örgüt mensuplarını bilgilendirmek amacıyla Gaziantep'e geldiği bilgisini aldıklarını açıkladı.

Yeni Şafak
11:55 - 3/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:25 - 3/08/2016 Çarşamba

Gaziantep'te FETÖ soruşturması kapsamında bir ihbar üzerine Fethullah Gülen'in ağabeyi Kutbettin Gülen'in oğlu Ahmet Ramiz Gülen gözaltına alındı.



Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:



27 Temmuz 2016 tarihinde alınan bir ihbar doğrultusunda, FETÖ/PDY Terör örgütü lideri Fethullah Gülen isimli şahsın ağabeyi Kutbettin Gülen'in oğlu Ahmet Ramiz Gülen adlı şahsın terör örgütünün ilimizdeki faaliyetlerini yönlendirmek, örgütün önümüzdeki süreçte nasıl hareket edeceği yönünde örgüt mensuplarını bilgilendirmek amacıyla örgütsel toplantılar düzenlemek iddiası ile ilimize geldiği bilgisi alınmıştır.



Aynı gün İl Emniyet Müdürlüğümüzce düzenlenen operasyon neticesinde, beraberinde bulunan (1) şahıs ile birlikte yakalanmış ve yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, FETÖ/PDY Terör örgütüne ait dokümanlar ile birlikte ilimizde görevli bir profesöre ait lisans diploması ve uzmanlık belgesi elde edilmiştir. "



Amcasının torunu kaçmaya çalışırken yakalandı


Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Fetullah Gülen'in amcasının torunu Abdulhamit Gülen, yakalandı.



Bursa'daki bir etüt merkezinde müdür olarak görev yapan Gülen, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Bursa'dan ayrılmaya çalışırken gözaltına alındı.



Gülen, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Ahmet Ramiz Gülen
8 yıl önce