|

Teröristin olduğu her yere gireriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 01:29 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Afrin operasyonuna katılan bazı unsurların yağmalama ve kötü muamele gibi uygulamalarda bulunduklarına ilişkin iddialar hakkında Çavuşoğlu, “Elimize gelen bazı bilgileri, fotoğrafları ve videoları gördük. Mesela başka yerlerden Halep’ten gelip de burada hırsızlık yapanlar da yakalandı. Buna ne bizim askerimiz, polisimiz ne de ÖSO müsaade eder” dedi.

MÜNBİÇ MODEL OLACAK

Bakan Çavuşoğlu, Fırat’ın doğusunda terör koridorunu kesmeye yönelik Irak’a kadar uzanan bir harekatın öngörülüp görülmediğine ilişkin bir soruya, “Münbiç modeli buralarda başarılı bir şekilde uygulanırsa buna gerek kalmaz” yanıtını verdi. Münbiç ya da diğer bölgelerde bu model uygulanmazsa Türkiye’ye yönelik terör tehdidinin göz önünde bulundurulacağına işaret eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

TERÖRİSTLER YOK EDİLİR

“Eğer bu plan uygulanmazsa o zaman yapılması gereken tek şey var, teröristlerin burada yok edilmesi, etkisiz hale getirilmesi. Bu sadece Fırat’ın doğusu için geçerli değil, Irak’taki teröristler için de geçerlidir. Neresi olursa olsun fark etmez. Zaten Sincar bölgesinde PKK’lılar var. DEAŞ’ın Irak’ın belli bir bölgesini işgal etmesini fırsat bularak geldiler buraya yerleştiler.”

OPERASYONA HAZIRIZ

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyerek Sincar’a yönelik bir harekatın sinyalini verdiğinin hatırlatılması üzerine, “Cumhurbaşkanımızın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözü Sincar için de Kandil için de YPG/PKK’nın olduğu her yer için de geçerli” karşılığını verdi. Çavuşoğlu, bunun ne zaman, nasıl olacağı konusunu gerekli birimlerin değerlendirdiğini ve operasyon için herkesin hazır olduğunu ifade etti.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Münbiç
#PKK
6 yıl önce