|

TSK'ya teslim edildi, içini gören şaşırıyor: İşte Mehmetçiğin yeni nesil 'sahrada yaşam üniteleri"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, askeri personelin harekat hızına uygun olarak yer değiştirme kabiliyetine sahip, hijyenik sahra muharebe hizmet ünitelerinin üretim ve geliştirme faaliyetleri yürütülüyor. ASELSAN ve Öztiryakiler'in görev aldığı proje kapsamında bir takım sahrada yaşam ünitesi Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

11:52 - 6/10/2020 Salı
Güncelleme: 12:01 - 6/10/2020 Salı
AA
Mehmetçiğe yeni nesil 'sahrada yaşam üniteleri.
Mehmetçiğe yeni nesil 'sahrada yaşam üniteleri.

Kışla dışındaki askeri birliklerin ihtiyaçlarının hijyenik şekilde karşılanması amacıyla geliştirilip, üretilen yeni nesil sahra yaşam üniteleri Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Mehmetçiğin vurucu gücünü artırmaya, olası tehditleri etkisiz hale getirmeye yönelik çalışmaların yanı sıra yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik de projeler yürütüyor.


  • Başkanlık, ASELSAN'ın ana, Öztiryakiler'in alt yüklenici olarak görev aldığı proje kapsamında yeni nesil sahrada yaşam ünitelerini Mehmetçiğin hizmetine sunuyor.



Harekatın hızına uyumlu

Muharebe sahası ve geri bölgesinde, istenen yer ve zamanda harekatın hızına uyumlu olarak yer değiştirme kabiliyetine sahip, hijyenik sahra muharebe hizmet desteğini sağlamak amacıyla üretim ve geliştirme faaliyetleri devam eden bir takım sahrada yaşam ünitesi Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.


Mutfak, fırın, banyo...

Sahrada yaşam üniteleri, tugay seviyesindeki bir birliğin muharebe hizmet desteğini sağlamak üzere harekat bölgelerinde kurulabilecek şekilde, mobil olarak üretilen mutfak, fırın, banyo ve hijyen, çamaşır ve bulaşık yıkama, soğuk hava, su arıtma ve depolama ünitelerinden oluşuyor.

  • Güvenlik güçlerinin envanterinde bulunan kara, hava, deniz vasıtaları ve milli/uluslararası taşıma araçlarıyla taşınabilir altyapıya sahip, ISO standartlarında CSC sertifikalı konteyner yapıdaki üniteler, her türlü kötü hava ve çevre şatlarına dayanıklı olarak üretildi.

#ASELSAN
#Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı
#Öztiryakiler
#sahra yaşam üniteleri
#Türk Silahlı Kuvvetleri
4 yıl önce