|

Türkiye'nin terör hedeflerini vurduğu sırada Bakan Güler'den ABD'li mevkidaşıyla kritik telefon

Türkiye, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör örgütü PKK/YPG hedeflerini hava harekatlarıyla vurmaya başladı. Harekatlar sürdüğü sırada ise Türkiye ile ABD arasında kritik bir görüşme yaşandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü. Görüşmede Suriye'deki son gelişmelerin ele aldığı belirtildi.

Semih Bozkuş
00:17 - 6/10/2023 Cuma
Güncelleme: 01:29 - 6/10/2023 Cuma
Yeni Şafak
ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin - Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler
ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin - Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bakan Güler ile ABD'li mevkidaşı arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu.

Bakanlığın sosyal medya platformu 'X'ten yaptığı paylaşımda iki bakanın, Suriye'deki son gelişmeleri ele aldığı belirtildi.

Görüşmede Bakan Güler, Türkiye’nin DEAŞ’a karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğunu ifade ederken, her iki Bakan, bölgede icra edilen faaliyetlerde ABD ve Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurguladı.

Bakanlığın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, 5 Ekim 2023 tarihinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. Bakan Yaşar Güler tarafından, Türkiye’nin DEAŞ’a karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğu ifade edildi. Her iki Bakan, bölgede icra edilen faaliyetlerde ABD ve Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurguladı."


Austin'den "Türkiye ile çalışma kararlılığı" vurgusu


Öte yandan söz konusu telefon görüşmesine ilişkin ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de açıklamada bulundu.

Austin, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak için Türkiye'yle çalışma kararlılığını yineledi.


Paylaşımda, "Bugün Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i arayarak ulusal güvenlik ve savunmayla ilgili karşılıklı çıkarlarımızın olduğu meseleleri görüştük. ABD'nin DEAŞ'i yenilgiye uğratmak için birlikte çalışmaya devam etmeye ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamaya ilişkin kararlılığını yineledim." ifadeleri kullanıldı.


Milli Savunma Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre de Suriye'deki son gelişmeler ele alınmıştı.


Bakan Güler, görüşmede Austin'e Türkiye'nin DEAŞ'a karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğunu ifade etmişti.


Güler ve ABD'li mevkidaşı Austin, bölgede icra edilen faaliyetlerde ABD ve Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurgulamıştı.



#Görüşme
#Milli Savunma Bakanı
#Yaşar Güler
#ABD Savunma Bakanı
#Lloyd James Austin
7 ay önce