|

Türkiye'nin yanıtını merak ettiği mantık sorusunun çözümü

Sosyal içerik platformu Gzt.com'un "Şifreyi bulabilir misin?" adlı akıl oyunundaki rakamlarla gizlenmiş şifreli mantık sorusu sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. Sorunun yanıtı kadar çözümüne dair ipuçları da ilgi görüyor.

Yeni Şafak
19:55 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 20:44 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Şifreyi bulabilir misin?
Şifreyi bulabilir misin?

Gzt.com'un yayınladığı "şifreyi bulabilir misin?" isimli mantık sorusunun cevabı sosyal medyada büyük ilgi gördü. İki gün boyunca çok sayıda etkileşim alan sorunun doğru yanıtı 042 fakat bu sonucu bulmak hiç de kolay değil. Çok dikkatli okununca elde edilebilen ipuçları birleştirilince sorunun doğru yanıtı olan 042 rakamına ulaşılabiliyor. Gelin şimdi soruyu birlikte çözelim.



"Şifreyi bulabilir misin?" sorunun merakla beklenen cevabı:


  • - Tabloda 5 sayı grubu var. 4. kümeye göre 7,3 ve 8 rakamları zaten doğru değil. Bu durumda 6, 2, 1 ve 0 sayıları kalıyor.
  • - 5. kümeden yola çıkarsak 0 kesin doğru. Kalıyor 6, 2, 1 ve 4 sayıları. 1. kümede ise bir sayı doğru ve yeri de doğru.
  • -Eğer 6 ise 2. kümede yeri yanlış ifade edilmiş. Bu durumda 2 sayısı hem doğru hem de yerini sabitliyoruz ve 6'yı da elemiş oluyoruz.

    -İlk netlik ? ? 2 şeklinde olacak. Elimizde 0 sayısı da var fakat yerini bilmiyoruz. Kaldı 1, 3 ve 4 sayıları.

    - 1. ve 3. kümelere yeniden bakalım. Birincide doğru yerde olan 2 sayısı 3'ncü kümede de var ve yeri yanlış. Sıfırı zaten bulmuştuk ve 6'yı da elemiştik.

    -Elde 1 ve 4 rakamları kaldı. İlk bulduğumuz sayı sıfırdı ve görüldüğü gibi 3. ile 5. kümelerde yanlış yere konulmuş. Şimdi 0 ? 2'yi bulduk.

    -Ortadaki sayı 1 mi 4 mü? Hemen 2'nci kümeye bakıyoruz ve doğru sayı 1 olsaydı yeri yanlış olmazdı. 6 zaten elenmişti. Geriye 4 sayısı kalıyor. Doğru sıralama 0 4 2 şeklinde olacak.
#Mantık Sorusu
#gzt.com
6 yıl önce