|

Tuzluk adaylara mülakat önlemi

AK Parti, genel seçimlerde ‘tuzluk aday’ sürprizi yaşamamak için özel önlemler aldı. Temayül yoklamasının ardından mülakatlarda adaylara ‘paralel yapı ve bu yapıya karşı yürütülen mücadele’ye ilişkin görüşleri de soruluyor. Aday olmak isteyenlerin paralel yapıyla bağlantılı olup olmadığı belirleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 8/03/2015 Pazar
Güncelleme: 20:35 - 7/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

AK Parti Genel Merkezi’nde devam eden mülakatlarda “tuzluk aday” için özel önlemler alınıyor. Temayül sonuçlarının ardından mülakatlara geçen parti yönetimi, ikinci bir “tuzluk vekil” sürpriziyle karşılaşmamak için tedbiri baştan almaya başladı. 


Paralel yapının AK Parti’ye sızmak için 7 Haziran seçimlerini kullanacağı bilgisi üzerine parti yönetimi işi baştan sıkı tutuyor. Aday adaylarını temayül yoklamasından sonra mülakata tabii tutan parti yönetimi burada paralel sızıntıları engelleyecek. Saha ve kamuoyu çalışmalarını yürütecek olan çalışma komisyonları, adayların paralel yapı ile bağlantılarının olup olmadığını belirleyecek. Üst Komisyon ise paralel yapının tespit edilen isimlerini aday göstermeyerek yollarını ayıracak. 


SIZINTIYA SORU BARİYERİ

Mülakatlarda aday adaylarına 10 ile 25 dakika arasında değişen zamanlarda sorular yöneltiliyor. Her aday önce kendisini tanıtarak mülakata giriyor ve komisyon üyelerinin sorularını yanıtlıyor. Komisyon üyelerinin üzerinde hasasiyetle durduğu bir diğer konu ise paralel yapı oldu. Komisyon üyeleri aday adaylarına “Paralel yapı ve bu yapıya karşı yürütülen mücadele” konusunda görüş ve düşüncelerini öğrenmek için çeşitli sorular yöneltiyor. 


4 AŞAMALI SİSTEM

Paralel yapının sızmalarına karşı önlemlerini alan AK Parti’de, bu iki aşamadan geçen aday adaylarının üçüncü aşamada ara komisyonlarca anket ve saha çalışmalarıyla potansiyelleri belirleniyor. Son aşama olan Üst Komisyon ilk üç aşamadan gelen sonuçları değerlendirerek partinin milletvekili adaylarını belirliyor.


DAVUTOĞLU KARAR VERECEK

Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonun değerlendirmeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak. 23 Mart- 7 Nisan tarihleri arasında çalışma yürütecek üst kurulun kimlerden oluşacağına da Davutoğlu karar verecek. 


NASIL 3-0 YAPARIZ

AK Parti Genel Merkezi önündeki heyecanlı bekleyiş sürerken, parti yönetimi mülakatlarda aday adaylarının mağdur olmaması için illere göre bir sıralama belirledi. Bu kapsamda hangi gün hangi şehrin aday adaylarının mülakata katılacağı önceden kendilerine bildiriliyor. Böylece Genel Merkez önündeki yığılmalar ve insanların günlerce Ankara’da eziyet çekmeleri engelleniyor. Niğde'den milletvekili aday adayı İbrahim Bıçkı, mülakatta kendisine "Nasıl 3-0 yaparız diye sordular" dedi. 


Sandığa sahip çıkıyoruz tatbikatı

AK Parti bünyesinde kurulan sandık yönetim kurulları, dün Türkiye genelinde aynı anda 173 bin sandıkta 1 milyon 63 bin 170 kişiyle “Sandığa Sahip Çıkıyoruz” toplantıları gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Ankara’da 2070 Nolu Sandık Yönetim Kurulu Toplantısı ise sandık başkanının Keçiören semtindeki evinde düzenlendi. Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Bu içinde bulunduğumuz sürecin amacı, sandık yönetim kurullarımızın, Türkiye’de bütün seçmenlerimize yeni Türkiye sözleşmesini ulaştırmasıdır. Bu, siyasi hayatımızın gördüğü en büyük demokrasi harekatıdır” dedi.


Heyecanlı bekleyiş

AK Parti’den milletvekili adayı olmak isteyen aday adayları Parti Genel Merkezi’nde heyecanla mülakat sıralarını bekledi. Genel Merkez’de yalnızca Yeni Şafak’ın görüntülediği bekleme salonunda adayların heyecanları yüzlerine yansıdı. Aday adaylarını dışarıda ise kendilerine destek vermek için gelenler bekledi.

#seçim
#ak parti
#paralel yapı
9 yıl önce