|

Uydu sistemli Bayraktar TB2 ilk kez görüntülendi: Burun kısmı daha farklı

Türkiye’nin havadaki silahlı gözü Bayraktar TB2’nin uydu sistemli hali ilk kez görüntülendi. Yeni TB2 ön ucundaki çıkıntıyla dikkat çekerken, bu kısmın haberleşmeyi sağlayan parça olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Kumanda menzili daha uzun olan ve SATCOM haberleşme sistemini kullanan TB2’nin, sınır ötesi operasyonlarda kumanda merkezi kurmanın zor olduğu yerlerde büyük kolaylık sağlaması bekleniyor.

12:39 - 10/11/2020 Salı
Güncelleme: 13:26 - 10/11/2020 Salı
Yeni Şafak
Baykar, uydu sistemli Bayraktar TB2'nin fotoğraflarını paylaştı.
Baykar, uydu sistemli Bayraktar TB2'nin fotoğraflarını paylaştı.

Teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlarda kendi sınıfında dünyanın en iyisi olarak gösterilen Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2’nin uydu sistemli yeni hali, Baykar Savunma’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla ilk kez görüntülendi.

TB2’nin yenilenmiş halinde en önemli değişikliğin burun kısmındaki çıkıntı olduğu görülüyor. Çıkıntının, haberleşmeyi sağlayan parça olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.



ASELSAN üretimi CATS ve milli haberleşme sistemi SATCOM'a sahip

Paylaşılan fotoğrafta, Kanada’nın silah ambargosu sonrası SİHA’larda denenen ASELSAN'ın ürettiği CATS kamera sistemleri de görülüyor. Yenilenen TB2’de ayrıca milli haberleşme sistemi olan Uydu Haberleşme Terminali SATCOM da bulunuyor. Bu sayede Bayraktar TB2 daha yüksek menzilde görev yapabilme kapasitesine ulaşıyor.



Sınır ötesi operasyonlarda büyük kolaylık sağlayacak

Uydu sistemli Bayraktar TB2’nin, büyük başarılara imza atılan sınır ötesi operasyonlarda kumanda merkezi kurmanın zor olduğu yerlerde büyük kolaylık sağlaması bekleniyor.



#bayraktar tb2
#siha
#baykar
#cats
#uydu sistemli
#haberleşme
#kamera
#satcom
#yeni
3 yıl önce