|

Uyumda önce takvim

AK Parti’nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin kurduğu 5 uyum komisyonu bugün mesaiye başlıyor. Toplantıda komisyonların çalışma usulleri belirlenecek.

Yeni Şafak ve
08:00 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti’de uyum yasaları için her biri 7’şer kişiden oluşan 5 ayrı komisyon çalışacak.
AK Parti’de uyum yasaları için her biri 7’şer kişiden oluşan 5 ayrı komisyon çalışacak.

Toplantının bir bölümüne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor. AK Parti’de uyum yasaları için her biri 7’şer kişiden oluşan 5 ayrı komisyon çalışacak. Komisyonlara eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, genel başkan yardımcıları Erol Kaya, Cevdet Yılmaz ve Ahmet Sorgun ile Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlık edecek.

İTTİFAKIN MUTFAĞI

Çalışmalarını ayrı ayrı yürütecek olan komisyonlar yönetimi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun hale getirecek düzenlemelere şekil verecek. Söz konusu komisyonlar aynı zaman da AK Parti MHP ittifak komisyonunun mutfağı olarak da çalışacak. Bu komisyonlarda belirli bir olgunluğa ulaştırılacak çalışmalar daha sonra ittifak komisyonuna yönlendirilecek. Burada da belli bir noktaya getirilecek olan düzenlemeler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin onayına sunulacak.

  • Buluşma perşembe
  • AK Parti ile MHP arasında uyum yasalarına yönelik ittifak görüşmelerinin ilki yarın yapılacak. İttifak komisyonu yarın saat 15.30’da biraraya gelecek. Görüşmeleri yürütecek AK Parti heyetine başkanlık edecek Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, “Bizim kendi heyetimiz dün toplandık, görüştük. Henüz bir takvim yok, bizim tek başımıza karar vereceğimiz bir şey değil” ifadesini kullandı. Önceki gün biraraya gelen heyetin AK Partili üyeleri ittifak seçeneklerine yönelik fikirleri, yasal bir alt yapı oluşturularak formüle dökecek. Daha sonra ortaya çıkarılacak iki metin iki partinin iradesiyle şekillendirilecek. AK Parti, çalışmalar kapsamında, ittifakın dünya örneklerine bakacak.
#AK Parti
#MHP
#İttifak
6 yıl önce