|

Vahşice öldürülmüşler

Ukrayna’nın Harkov kentinde evlerinde ölü bulunan iki Türk öğrenci Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbey’in defalarca bıçaklandıkları ve boğazlarının kesildiği tespit edildi. Genç kızların cenazelerinin Salı gününe kadar Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 23:57 - 4/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Zeynep Hüsünbey ve Buket Yıldız
Zeynep Hüsünbey ve Buket Yıldız

Ukrayna'nın Harkov kentindeki evlerinde ölü bulunan 2 Türk öğrencinin vahşice katledildiği ortaya çıktı. Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbey isimli öğrencilerden üç gün boyunca haber alamayan arkadaşlarının polise haber vermesiyle evlerinde cesetleri bulunan kızların ilk incelemelerde defalarca bıçaklandıkları ve boğazlarının kesildiği tespit edildi.

KAPIDA ZORLAMA YOK

Karazin Üniversitesi Tıp Faküktesinde okudukları öğrenilen kızların evinde inceleme yapan polisler, eşyaların dağıldığını ve kapıda zorlama olmadığını tespit etti. Bu nedenle katilin tanıdık olma ihtimalini değerlendiren polis ekipleri, muhtemel şüpheli olarak da genç kızlardan birinin Türk vatandaşı olan eski erkek arkadaşını gözaltına aldı.

EV SAHİBİ ŞÜPHELİ

Öte yandan kızların öldürüldüğü evin sahibi Arap kökenli Abdel Taysir Almadani’nin annesinin de 23 Aralık’ta aynı apartmandaki bir başka dairede ölü bulunduğu açıklandı. Kadının cesedinin, küvette sıcak suyla haşlandığı tespit edilmişti. Genç kızların cenazelerinin Salı gününe kadar Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

  • Evin tek kızıydı
  • Öldürülen kızlardan Buket Yıldız’ın Hatay Samandağ’daki babaevine acı haber ulaştı. Büyük üzüntü yaşayan aileyi yakınları ve komşuları ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletiyor. Kızının eğitim amacıyla Ukrayna’ya gittiğini anlatan baba Levent Yıldız, her gün telefonla konuştuklarını, son iki gündür kendilerini aramaması üzerine durumdan şüphelendiklerini söyledi.

BİZE ANLATMADI

Yıldız, şunları anlattı: “Kızım bizi aramamazlık yapmazdı. Ulaşamayınca oradaki yakınlarımıza haber verdik ve evlerine gittiklerinde kapıyı açanın olmadığını söylediler. Sonra polise haber verildi ve kapı kırılarak içeri girmişler, kızım ve arkadaşının cenazesiyle karşılaşmışlar. Buket benim tek kızım, aynı evi paylaştığı arkadaşı da İzmirli ve o da ailenin tek kızı. Çok üzgünüz. Olayın detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi alamadık ancak saplantılı bir Türk vatandaşı erkeğin onları rahatsız ettiği söylentilerini duyduk. Kızımız bu konu hakkında bize hiçbir şey anlatmadı.”

#Ukrayna
#Harkov
#Buket Yıldız
#Zeynep Hüsünbey
#Cinayet
5 yıl önce