|

Yargıda Birlik’in yeni yönetimi belli oldu: Başkan Dr. Birol Kırmaz

Ankara’da gerçekleştirilen Yargıda Birlik Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belli oldu. TOBB Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da yapılan oylama sonucunda yönetim kurulu, denetim kurulu, istişare kurulu ve etik kurulu üyeleri belirlendi.

00:00 - 19/09/2021 Pazar
Güncelleme: 10:53 - 19/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Genel Kurul’da yapılan oylama sonucunda yönetim kurulu, denetim kurulu, istişare kurulu ve etik kurulu üyeleri belirlendi.
Genel Kurul’da yapılan oylama sonucunda yönetim kurulu, denetim kurulu, istişare kurulu ve etik kurulu üyeleri belirlendi.

Ankara’da gerçekleştirilen Yargıda Birlik Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belli oldu. TOBB Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da yapılan oylama sonucunda yönetim kurulu, denetim kurulu, istişare kurulu ve etik kurulu üyeleri belirlendi. Yargıda Birlik Derneği Başkanlığına Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Birol Kırmaz, Başkanvekilliklerine ise Yargıtay üyeleri Ali Nevzat Açıkgöz ve Ömer Faruk Aydıner seçildi. Kırmaz, 1 yıl boyunca başkanlık görevini yürütecek. Ardından Açıkgöz ve Aydıner de sırasıyla 1’er yıl başkanlık yapacak. Genel Sekreter İstanbul Anadolu Başsavcıvekili Cumali Karakütük olurken, Genel Sekreter Vekilliğine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse ile Yargıtay üyesi Berrin Aksoyak getirildi. Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş ile HSK üyesi Ergün Şahin de Yargıda Birlik Derneğinin yeni yönetiminde yer aldı. Bakan Yardımcısı Kuş istişare kurulu üyesi, Şahin ise etik kurulu üyesi oldu.

ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ

  • Genel Kurul’da konuşan Başkan Kırmaz, kuruldukları günden beri, “yeniden ve daima hukukun üstünlüğü” ideali çerçevesinde özverili bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Yargıda Birlik ailesi olarak hep aynı şeyleri söyledik. Biz milletimiz için varız, milletimiz adına var olacağız ve sadece milletimizin hizmetindeyiz. Milletin iradesi ile çatışanlarla, bağrından çıktığı insanını hakir görüp onun dilinden anlamayanlarla, ülkesinin sorunlarına duyarsız kalanlarla, doğduğu vatana ihanet edenlerle yolumuz bir değildir, olamaz. Bu uğurda tek amacımız var; 2023 lider ülke Türkiye hedefine emin adımlarla yürüyen büyük Türk milletinin vicdanındaki adalet duygusunun eksiksiz biçimde tatminini sağlamak. Zira her türlü fırtınanın dineceği tek liman hukuktur.”
#Yargıda Birlik
#Birol Kırmaz
#TOBB
3 yıl önce