|

Yeni anayasa için takvim işliyor

MHP lideri Bahçeli'nin 11 Ekim'deki başkanlık sistemine ilişkin olarak verdiği referandum sinyaliyle birlikte hız kazanan yeni anayasa müzakerelerinde sona yaklaşıldı. Süreç TBMM gündemine gelmeden önce işleyen takvimi 12 maddeyle derledik.

Yeni Şafak
13:20 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:54 - 17/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yeni anayasa teklifinin gelecek günlerde TBMM gündemine getirilmesi bekleniyor.
Yeni anayasa teklifinin gelecek günlerde TBMM gündemine getirilmesi bekleniyor.

AK Parti'nin aylar önce gündeme taşıdığı ve tüm partilerle müzakere etmek için çalışmalar başlattığı yeni anayasa için MHP kolları sıvadı. Diğer partiler sürece tepki gösterirken, MHP'den gelen müzakere sinyalinin ardından AK Parti'nin çalışmaları hız kazandı.



11 Ekim'de MHP grubunda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Mevcut duruma işaret eden ve fiili durumun AK Parti'nin anayasa taslağıyla TBMM'ye getirmesi gerektiğine vurgu yapan Bahçeli, "Ya 367'yi aşarak kanunlaşacaktır ya da milletin kararına sunulacaktır" ifadelerini kullandı.



  1. 11 Ekim'de yeni bir ivme kazanan yeni anayasa süreci AK Parti-MHP çerçevesinde yeni bir forma erişti. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bahçeli'ye desteği için teşekkürü gelirken, Başbakan Binali Yıldırım ve AK Partili yetkililerin MHP'ye çağrıları dikkati çekti.

Bu kapsamda bugüne kadar gelinen noktada büyük bir ilerleme sergilenirken, önümüzdeki günlerde teklifin TBMM'ye getirilmesi bekleniyor. 29 Kasım'da tamamlanan müzakereler ve Başbakan Yıldırım'ın yeni anayasa çalışmalarına ilişkin belirli bir noktaya gelindiğini açıkladığı demeci kapsamında tüm süreci tek bir takvimde topladık.













#AK Parti
#MHP
#Yeni Anayasa
7 yıl önce