|

Yeni bir başlangıç

Dünya liderlerinin akın ettiği Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2018 Salı
Güncelleme: 02:39 - 10/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı TBMM Genel Kurulu'na girişinden çıkışına kadar milletvekilleri ve protokol ayakta alkışladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı TBMM Genel Kurulu'na girişinden çıkışına kadar milletvekilleri ve protokol ayakta alkışladı.

Erdoğan, "Halka hizmet için güzel bir yolculuğa hazırlanıyoruz. Bu defa Cumhurbaşkanlığı makamına değişen yönetim sisteminin gereği olarak yürütme organının tüm yetkileriyle geldik, Türkiye olarak Türk milleti olarak burada sizlerin huzurunda bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yaşadığımız denemelerin çok ötesinde yeni bir yönetim modeline geçiyoruz" diye konuştu. Erdoğan, şöyle konuştu:

ZORLAMA DEĞİL ÖZGÜR İRADE

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zorlama değil, tarihin bizi yönlendirdiği isabetli bir tercihtir. Türkiye, Osmanlı'dan beri tarihinde ilk defa kritik bir yol ayrımında tercihini darbe veya benzeri zorlamalarla değil, milletimizin özgür iradesiyle gerçekleştirmiştir.

ŞAHLANDIRMA SÖZÜ VERİYORUZ

Geçmişte yol açtığı siyasi, sosyal, ekonomik kaoslar sebebiyle ülkemize çok büyük bedeller ödeten sistemi artık geride bırakıyoruz. Bugün yeni bir hükümet modeline geçiyoruz. Bugün burada, milletimize 95 yıllık Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanın sözünü veriyoruz. Bundan sonra bize düşen, medeniyetimizin ihyası ve inşası, kaybettiğimiz zamanı geri kazanmak için çalışmaktır ama çok çalışmaktır.

ZULÜMLER GERİDE KALDI

Her türlü hak ve özgürlükler ülkemizin sahip olduğu zenginliklerdir. Her türlü hak ve özgürlükten, ülkemizin sahip olduğu tüm zenginliklerden, köken, inanç, meşrep, bölge, şehir farkı olmaksızın, vatandaşlarımızın tamamının yararlanmasını sağlayacağız. Bu ülkede, insanların herhangi bir sebepten ötürü dışlandığı, ötekileştirildiği, zulme maruz kaldığı dönemler inşallah bir daha gelmemek üzere geride kalmıştır.

DAHA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için makro ekonomik dengelerden yatırımlara kadar her alanda çok büyük hamleler yapacağız. Bugüne kadar tamamladığımız projeler en büyük referansımızdır. Çok daha büyük işlere imza atacağız. Yeni dönemde sosyal devlet niteliğini daha güçlü hale getireceğiz. Türkiye'yi güçlendirmenin çabası içerisinde olacağız.

  • TARİHİ ANA ŞAHİT OLDULAR
  • Törene 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreterinin yanı sıra toplumun her kesiminden 6 bin davetli katıldı.Üst düzey katılım nedeniyle dünyadaki en önemli devlet başkanlığı törenlerinden biri oldu.

YENİ ŞAFAK DA ORADAYDI…

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yönetim Kurulu üyesi Nuri Albayrak, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu da törene katılanlar arasındaydı.

MÜZİK ÇALINMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Süvari Birliği eşliğinde giriş yaptı. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan eşlik etti. Erdoğan çiftini mehter takımı karşıladı. Tekirdağ'da yaşanan kaza nedeniyle törende müzik çalınmadı. Misafirlere, özel bastırılan "1 Lira" hediye edildi. Günü anlatan özel rozetler sunuldu.


Kasımpaşa’da yemin heyecanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'deki yemin töreni doğup büyüdüğü Kasımpaşa semtinde ilgiyle izlendi.

Beyoğlu ilçesi Kasımpaşa semtindeki Kızılay Meydanı'nda dev ekrana Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBMM'ye gelişi ve Meclis'teki yemin töreni canlı yansıtıldı. Tören alanında toplanan semt sakinleri, ellerinde bayraklarla Erdoğan'a sevgilerini gösterdi. Semt sakinlerinden Fatih Malay, 25 yıldır Kasımpaşa'da yaşadığını belirterek, "Çok mutluyuz. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. İstediğimiz oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekliyoruz" dedi. Melahat Küçükkızılkaya (71), doğma büyüme Kasımpaşalı olduğunu ifade etti.

Ücretsiz ulaşım kartını gösteren Küçükkızılkaya, "Sabah çıktım. Bütün işlerimi hallettim. Cumhurbaşkanımızı belediyede çalıştığı zamandan beri tanırım. Allah sırtını yere getirmesin. Allah yolunu açık etsin" diye konuştu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Yeni Sistem
6 yıl önce