|

Yerde sürüklenen köpek 'turizm zabıtası' oldu

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde sahibi tarafından otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenen ve daha sonra Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'nda tedavisi yapılan kangal cinsi köpek, Zabıta Müdürlüğü kadrosuna alındı. Özel üniforma giydirilerek 'turizm zabıtası' olarak göreve başlatılan köpeğin, sıcaktan etkilenmemesi için 20.00- 00.00 saatleri arasında kordon, sahil bantları ve rekreasyon alanlarında huzur devriyesinde kullanılacağı bildirildi.

Yeni Şafak
14:47 - 2/09/2018 Pazar
Güncelleme: 15:10 - 2/09/2018 Pazar
DHA
Muğla'da aracın arkasından sürüklenen köpek 'turizm zabıtası' olarak belediye ekipleriyle göreve başladı.
Muğla'da aracın arkasından sürüklenen köpek 'turizm zabıtası' olarak belediye ekipleriyle göreve başladı.

26 Temmuz'da, Fethiye- Antalya Karayolu Bekçiler Mahallesi yakınlarında, 48 F 3848 plakalı otomobilin arkasına iple bağlanıp, sürüklenen köpeği fark eden arkadan gelen başka otomobilin sürücüsü o anları görüntüleyip, sosyal medyada paylaşmıştı.

Video görüntülerinden, çekim sırasında araçta bulunan bir kişinin ağlama sesi gelirken, sürücünün de uzun uzun kornaya basarak köpeği sürükleyen otomobili durdurduğu görülmüştü.



  • Görüntünün sosyal medyada yayınlanması üzerine Muğla polisine çok sayıda ihbar telefonu gelmiş, şikayetler üzerine harekete geçen polis, köpeği otomobilin arkasına bağlayıp, sürüklediği ileri sürülen çiftçi Ramazan D.'yi (55) gözaltına almıştı.

Belediyenin bakım merkezindeydi

Olayın ardından 5-6 yaşlarındaki Kangal cinsi erkek köpek ise Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi görevlilerine teslim edilmiş ve burada gerekli tedavileri yapılarak sağlığına kavuşturulmuştu.

Sağlığına kavuşan köpek, 31 Ağustos'ta belediyenin zabıta kadrosuna alındı.

Turizm zabıtası olarak göreve başladı

Konuyla ilgili Fethiye Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz ay sahibi tarafından büyük bir travma yaşatılarak yaralan, daha sonra Hayvan Bakım Merkezimizde veteriner hekimlerimizce tedavisi yapılan, hepinizin yakından tanıdığı dostumuz, artık tamamen iyileşti ve Zabıta Müdürlüğümüz kadrosunda işe başladı" denildi.

Kendisine ait özel üniformasıyla 'turizm zabıtası' olarak göreve başlatılan köpeğin, sıcaktan etkilenmemesi için 20.00- 00.00 saatleri arasında kordon, sahil bantları ve rekreasyon alanlarında huzur devriyesinde kullanılacağı bildirildi.


#Muğla
#Köpek
#Turizm zabıtası
6 yıl önce