|

Yıldırım, görevini devretti

Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı görevini İsmet Yılmaz'a devretti.

ANKARA (A. A)
00:00 - 9/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 14:53 - 9/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Yıldırım, görevini devretti
Yıldırım, görevini devretti

Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı görevini İsmet Yılmaz'a devretti. Bakanlıkta düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan Yıldırım, parlamentoda alınan erken seçim kararı ile birlikte Anayasa gereği görevini dün bıraktığını, resmi devir-teslimin ise bugün gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yıldırım, 4,5 yıllık görev süresince yaptıkları çalışmaları düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdiğini, bu nedenle duygu yüklü konuşma yapmayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Çünkü onu çok az da olsa yanlış anlayanlar olduğunu gördüm. Ama insanların duygularını yönetme kabiliyetleri, işlerini yönetme kabiliyetleri kadar iyi değil. Bunu da yaşayarak gördüm. Duygularını kaybetmenin kaybedilmiş en büyük hazine olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de kontrolüm dışında, o günkü konuşmadan sonra birden bire gelişen o duygusal anı çok az da olsa farklı yorumlayan, 'koltuk aşkı' gibi değerlendirenler olsa da bunun halkımızın büyük bir çoğunluğu tarafından çok güzel algılandığını gördüm. "

Hakkında yapılan olumsuz haberlerden dolayı basına husumet duymadığını dile getiren Yıldırım, "Yapılmayan, başarılamayan bir iş varsa bu benim başarısızlığımdır" dedi.

Denizcilik Müsteşarı iken Ulaştırma Bakanı olarak atanan İsmet Yılmaz ise Türkiye'nin bu dönemde ulaşım ve iletişimde değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiğini ifade ederek, 5 yıl sonra ülkenin aydınlık günlere kavuşacağını söyledi.

Ulaştırma ve haberleşme alanında gerçekleştirilen yeniliklerden örnekler veren Yılmaz, başlatılan projelerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Yılmaz, kendisine başarı dileyen Yıldırım'a teşekkür plaketi verdi.

Binali Yıldırım, bakanlık önünde çalışanlara bir veda konuşması yaptı. "4,5 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçti" diyen Yıldırım, ulaşım ve haberleşme alanında ülkeyi çağ atlatan proje ve düzenlemeler yaptıklarını, milletin bunların muhasebesini yapacağını kaydetti.

İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım'ı aracına kadar uğurladı.


17 yıl önce