Yola devam

Fazlı Şahan, Nur Banu Aras
04:00, 22/11/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Yola devam
Erdoğan ve Bahçeli Külliye’de ittifak için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı, 31 Mart’taki yerel seçim süreci için önemli bir zirve yaptı. 55 dakikalık görüşme sıcak bir havada geçerken liderler 24 Haziran’da başarı sağlayan “Cumhur İttifakı”nın sürmesi konusunda mutabık kaldı. AK Parti Cumartesi günü de İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 40 şehrin adayını açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, 31 Mart’taki yerel seçim süreci için önemli bir zirve yaptı.

55 dakikalık görüşme sıcak bir havada geçerken liderler 24 Haziran’da başarı sağlayan “Cumhur İttifakı”nın sürmesi konusunda mutabık kaldı.

Cumhur İttifakı’nda bir ay önce köprülerin atıldığı yerel seçim işbirliği konusunda liderler düzeyinde dün önemli bir zirve yaşandı.

23 Ekim’de parti gruplarında yapılan açıklamalarla mart seçimleri için yollarını ayıran AK Parti ve MHP arasında süreci yeniden başlatacak görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ittifak gündemiyle kabul etti. İkili arasında daha önce 40 dakika süren baş başa görüşmeler bu kez bir saate yaklaştı. Görüşmenin süresi de kulislerde muhtemel bir işbirliğine vize verildiği şeklinde yorumlandı.

HASSASİYETLER SIRALANDI

Zirvede liderler, yolların ayrılmasına rağmen bir aylık süreçte ruhunun zedelenmemesine özen gösterdikleri Cumhur İttifakı’nın yerelde de devam edip etmeyeceğini masaya yatırdı. Liderler görüşmede daha önce yolların ayrılmasına neden olan af, emeklilikte yaşa takılanlar ve öğrenci andı gibi konuların Cumhur İttifakı'na gölge düşürmemesi üzerinde hassasiyetle duruldu. Bu konuların yerel seçimlerde yapılması planlanan olası ittifaka zarar vermemesi gerektiği vurgulandı.

ZİRVE SONRASI İSTİŞARE

Her iki lider de buluşma sonrası kurmaylarını topladı. Erdoğan, görüşme sonrası AK Parti Genel Merkezi’ne geçerek seçim strateji toplantısına başkanlık etti. Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşmesine ilişkin ilk bilgileri de kurmaylarıyla paylaştığı belirtildi. Bahçeli de partisinin genel merkezine geçerek kurmayları ile istişare etti.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026