|

Yunanistan İsrail'e sığındı: Netanyahu'dan Türkiye'nin Doğu Akdeniz faaliyetlerine karşı Yunan'a tam destek

Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in yapacağı sondaj faaliyetleri kapsamında Doğu Akdeniz’de yeni bir Navtex ilan etmesi sonrası panikleyen Yunanistan, destekçi aramaya devam ediyor. Daha önce Fransa ile görüşen Yunan hükûmeti son olarak İsrail'den yardım istedi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Tel Aviv'de görüştü. Yapılan müzakere sonrasında açıklama yapan Netanyahu, "Türkiye dahil Doğu Akdeniz'de her türlü saldırgan eylemi ciddiye aldığımızı açıkça belirttim" ifadelerini kullandı.

16:16 - 13/08/2020 Perşembe
Güncelleme: 19:46 - 4/11/2020 Çarşamba
Diğer
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İsrail ile ülkesi arasındaki turizm faaliyetlerini ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi görüşmek üzere İsrail'e geldi. Tel Aviv'de bir araya gelen Dendias ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki görüşmede Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in sondaj faaliyetleri ele alındı.

"İşbirliği devam edecek"

Görüşmenin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Netanyahu, "
Türkiye dahil Doğu Akdeniz'de her türlü saldırgan eylemi ciddiye aldığımızı açıkça belirttim. İsrail ve Yunanistan'ın ekonomik ve turizm işbirliğini genişletmeye devam edeceği konusunda anlaştık
" ifadelerini kullandı.

İsrail Yunanistan'ı yalnız bırakmıyor

İsrail Dışişleri Bakanlığından Dendias'ın ziyareti öncesi yapılan yazılı açıklamada, "İsrail, Doğu Akdeniz'de yükselen gerilimi yakından takip ediyor ve Yunanistan'a deniz alanlarında, münhasır ekonomik bölgesini belirleme hakkına tam desteğini ve dayanışmasını ifade ediyor." şeklinde açıklamada bulunmuştu.



#Yunanistan
#İsrail
#Doğu Akdeniz
4 yıl önce