|

Yüz yüze sınavlar ertelendi

Okullarda yüz yüze sınavlar 15 Şubat 2021 sonrasına ertelendi. Yüz yüze sınav yapılmayan öğrenciler için sadece performans ödevleri geçerli olacak ve not ortalamaları belirlenecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “İlk-ortaokul öğrencilerinin karne notu ders etkinliği katılım puanı üzerinden olacak” dedi.

00:00 - 26/12/2020 Cumartesi
Güncelleme: 00:34 - 26/12/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Sınavlar, salgının seyri göz önünde bulundurularak yapılacak planlama doğrultusunda 15 Şubat 2021 sonrasına ertelendi.
Sınavlar, salgının seyri göz önünde bulundurularak yapılacak planlama doğrultusunda 15 Şubat 2021 sonrasına ertelendi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu sene ortaokul ve liselerle yüz yüze yapılacağı açıklanan sınavlara ilişkin yeni aldıkları kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Sınavlarla ilgili öğrencilere yönelik
“Eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil, sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır.
Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar” ifadelerini kullanan Selçuk, bu yıl olağanüstü bir süreçten geçildiğini vurguladı.


SAĞLIĞINIZA ODAKLANIN

  • Sürecin hızlı değiştiğine ve kararların uzun değerlendirmeler doğrultusunda alındığına işaret eden Selçuk, şunları kaydetti: “
    Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak.
    Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz. Lütfen siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz.”

15 Şubat’tan sonra yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk illere imzasıyla “sınavların ertelenmesi” konulu yazı gönderdi.
Yazıda liselerde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde bugüne kadar sınav gerçekleştirilememiş derslerden herhangi bir sınav yapılmamasına karar verildiği belirtildi.
Bu döneme ilişkin kalan sınavlar, salgının seyri göz önünde bulundurularak yapılacak planlama doğrultusunda 15 Şubat 2021 sonrasına ertelendi.

AÇIKLAMA DAHA SONRA

  • 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin iş ve işlemler bu sınavların yapılmasından sonra tamamlanacak, karne basımı ve dağıtımı yapılmayacak.
    Yarıyıl tatili ile ikinci ara tatilin birleştirilerek uygulanacağı 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim faaliyetlerine ara verileceği hatırlatılan yazıda,
    birinci döneminden kalan sınavlar ile ikinci dönemin ilk haftası içerisinde yapılması gereken sorumluluk sınavlarının uygulanma tarihlerine dair açıklamaların daha sonra yapılacağı bildirildi.

ÖZEL EĞİTİMLERİN PUANLARI KATILIMLA

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim düzeyindeki okullarda öğrenim gören tüm özel eğitim öğrencileri için sınavlar yapılmayacak.
Bu öğrencilerin tüm derslere ilişkin birinci dönem puanları, ders etkinliklerine katılım ve performans çalışmaları üzerinden verilecek.
#Sınav
#Ziya Selçuk
#Okul
3 yıl önce