|

Erdoğan müjdeyi verdi: Güvenlik korucularının emekli maaşları yükseliyor

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 42 bin güvenlik korucusuna müjdeyi vermişti. Güvenlik korucuları ve vefatları halinde hak sahiplerine bağlanan emekli aylığı, en düşük 7 bin 500 lira olacak. İşte detaylar.

09:59 - 5/04/2023 Çarşamba
Güncelleme: 09:59 - 5/04/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Güvenlik görevlisi emekli maaşı
Güvenlik görevlisi emekli maaşı

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi için TBMM'de yasal düzenleme yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada 7 bin 500 ‘bin altında kalan güvenlik korucusu emekli maaşlarının da yükseltildiğinin müjdesini verdi.

Güvenlik korucusu emekli maaşı ne kadar oldu?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik korucularının emekli maaşlarına ilişkin olarak, “Güvenlik korucularımıza da bir müjdemiz olacak. Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzelemeden önceki uygulamaya göre emekli oldukları için aylıkları düşük kalan yaklaşık 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkardık. Hiç bir kesimi enflasyona ezdirmeme, kayıpları telafi etme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

Güvenlik korucuyu maaşları 7 bin 500 lira oldu mu?

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

  • Güvenlik korucuları ve vefatları halinde hak sahiplerine bağlanan emekli aylığı, en düşük 7 bin 500 lira olacak. Muharip gazi aylıkları ile vefatları halinde yakınlarına bağlanan aylıklar ve güvenlik korucularının emekli aylıklarına ilişkin düzenlemeler 1 Nisan 2023'ten geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi nisan ayı ödeme döneminden itibaren yayımı tarihinde uygulanacak.
#Güvenlik korucusu
#Güvenlik korucusu emekli maaşı
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
1 yıl önce