|

Ankaragücü Rizespor maçında yumruklar konuştu! Hakem Umut Muler'in feci saldırı sonrası son durumu

Ankaragücü - Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırısı büyük tepki uyandırdı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Rizespor maçının ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yere düşen Meler, daha sonra arbede arasında kaldı. Hakem Halil Umut Meler'in sağlık durumu merak kazandı. Peki, Halil Umut Meler neden saldırıya uğradı? Hakem Halil Umut Meler'in sağlık durumu nasıl? Hakemliği bırakacak mı? İşte ayrıntılı bilgiler...

09:33 - 12/12/2023 Salı
Yeni Şafak
Halil Umut Muler
Halil Umut Muler

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçından sonra Hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk attı. Olay sonrası "Hakem Halil Umut Meler'in sağlık durumu nasıl? Hakemliği bırakacak mı?" soruları merak kazandı.

Hakem Halil Umut Meler neden saldırıya uğradı?

TFF Yönetim Kurulu, saldırı nedeniyle olağanüstü toplanma kararı aldı.

Toplantı sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu.

Mehmet Büyükekşi; "Halil Umut Meler, kendini bilmez canilerce saldırıya uğramıştır. Alçak saldırıyı yapanlar, bunu sadece Halil Umut Meler'e yapmadılar. Bu, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz. Sorumlu kulüp ve yöneticileri, en ağır şekilde cezalandırılacaktır." açıklamasında bulundu.

Halil Umut Muler hakemliği bırakacak mı?

Halil Umut Muler

MHK eski genel sekreteri Ali Kunak, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırıda bulunduğu Halil Umut Meler ile hastanede yaptığı görüşmeyi anlattı. Kunak, Meler'in 'Benden bu kadar, bu iş bitti' diyerek hakemliği bırakma sinyali verdiğini söyledi.

Halil Umut Muler'in sağlık durumu nasıl?

Sağlık durumunun iyi olduğu, şokta olduğu öğrenilen Meler'in beyin tomografisi çekildi ve ardından müşahade altına alındı. Yaşanan olayın ardından faal ve eski hakemler ile eski MHK başkanları destek amaçlı hastaneye geldi.

Öte yandan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Kocanın ise hastanede olduğu sağlık kontrollerinin ardından emniyet güçleri tarafından ifadesinin ilerleyen saatlerde alınacağı ve gözaltı işlemlerinin başlayacağı bildirildi.

Elmacık kemiğinde çatlak tespit edildi

Hakem Meler’in sağlık durumu hakkında açıklamayı hastane Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut yaptı. Hastanenin acil bölümden girişi yapılan Meler’in gerekli tetkiklerinin yapıldığını belirten Yörübulut, “Göz çevresinde kanama ve çatlak var. Kafa travması olması sebebiyle sabah kadar takip edeceğiz. Hayati tehlikesi olmaması bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.



#halil umut muler
#hakem halil umut muler
#halil umut muler saldırı
6 ay önce