|

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı: Tatil kaç gün olacak?

İslam alemi açısından büyük önem taşıyan Kurban Bayramı tarihleri merak ediliyor. Temmuz ayının son günü ile Ağustos ayının ilk haftasına denk gelen tarihlerde vatandaşlar ibadetlerini yerine getirecekler. Birlik, beraberlik ve bereketin arttığı bu dönemde yılın ikinci bayramı için geri sayım başladı. İbadetlerini yerine getirmek isteyenler aynı zamanda bayram tatili fırsatlarından da yararlanmak istiyorlar. Peki 2020 Kurban Bayramı ne zaman ve hangi tarihte? Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

10:16 - 2/07/2020 Perşembe
Güncelleme: 10:38 - 2/07/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı.

Kurban Bayramı tatilinin ne zaman başlayacağı ve kaç gün süreceği bayram tatili için plan yapmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Diyanet dini günler takvimi içerisinde 2020 Kurban Bayramı tarihi ile ilgili detayları aktarmıştı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman başlayacak, ayın kaçında sona erecek?

2020 KURBAN BAYRAMI TARİHİ NE ZAMAN?

  • Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini günler 2020 takviminde yer alan bilgilere göre bayram 31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak. Bayram 1 Ağustos 2020 Cumartesi, 2 Ağustos 2020 Pazar ve 3 Ağustos 2020 Pazartesi günleri devam edecek. 30 Temmuz 2020 Perşembe günü ise Kurban Bayramı arifesi olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Bayramın cuma günü başlayıp pazartesi günü tamamlanacak olması nedeniyle bayram tatilinin 9 güne çıkarılması durumu şimdilik mümkün görünmüyor. Ancak konuyla ilgili resmi açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak.

“KURBAN SAYISINDA SIKINTI YOK”

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı'nda geçen yıl yaklaşık 800 bin büyükbaş, 2,7 milyon küçükbaş hayvan kesildiğini belirterek, "Bu yıl küçükbaş hayvan kesiminin geçen yıla oranla yüzde 10 civarında artarak 3 milyonu geçeceğini tahmin ediyoruz. Kurban kesecek vatandaşlarımızın içi rahat olsun, kurbanlık sayısında sıkıntı yok." dedi.


KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ bugün yürürlüğe girdi. Karara göre, Kurban satış yerleri İstanbul'da bayramdan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hale getirilecek ve bu tarihten önce kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nda Kurban Bayramı'nda kısıtlılık olmasıyla ilgili herhangi bir konunun gündeme gelmediğini bildiren Koca, şunları kaydetti:

"Zannediyorum 1 aydan fazla bir zaman dilimi var. Önümüzdeki haftalardaki vakaların seyri, salgının seyri bu anlamda belirleyici olacak. Bilim Kurulu'nda gündeme gelmediği için net bir şey söylemem doğru olmaz. Kurban Bayramı'nda kısıtlılık olabileceğini şimdiden söylemem zor ama kısıtlılığın Ramazan Bayramı'ndaki gibi olmayacağı kanaatindeyim. Bilim Kurulu'nun gündemine gelir. Kararı verecek olan Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanımızın bu noktadaki iradesi"


#Kurban Bayramı
#Tatil
#Sokağa çıkma yasağı
4 yıl önce