|

25 yıllık çaycı çayın tadını bilmiyor

Edirne'de 25 yıldır çaycılık yapan Cevat Şener isimli işletmeci, hayatında hiç çay içmediğini söyledi. Çay içmemesinin özel bir nedeni olmadığını söyleyen Şener, iyi çayı renginden ve kokusundan tanıdığını belirtti.

Yeni Şafak
15:13 - 5/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:24 - 5/09/2018 Çarşamba
DHA
 Cevat Şener
Cevat Şener

Edirne'de çay içmeyen çay ocağı işletmecisi Cevat Şener(46), 25 yıldır içmediği çayı müşterilerine satıyor. Şener, müşterilerinin çaylarını çok beğendiğini belirterek, "Evde de eşim ve çocuklarım çay içiyor. Bir tek küçük oğlum benim gibi çay içmiyor. Çayı içmememin özel bir nedeni yok. Çay içmeyi de düşünmüyorum" dedi.

Edirne'nin Balıkpazarı Caddesi üzerinde 25 yıldır çay ocağı işletmeciliği yapan evli 2 çocuk babası Cevat Şener, yıllardır çay içmiyor. Şener, müşterilerine demlediği çayın tadına bile bakmadan satıyor.


Kokusu ve rengine göre karar veriyor

Şener, hiç tadına bakmadan demlediği çayını müşterilerin beğendiğini belirterek, lezzetli çayın kokusuna ve rengine göre lezzetli olup olmadığına karar verdiğini söyledi.

  • "Hayatımda hiç çay içmedim. Müşterilerim bana bazen 'kendin içmediğin çayı bize nasıl satıyorsun' diyerek şaka yapıyor. Çayın tadını bilmiyorum. Yaptığı çayı müşterilerim çok beğeniyor. Çayın iyi olup olmadığını kokusuna ve rengine göre anlıyorum. Eğer çay kötüyse bunu müşterilerime satmıyorum. Kahve, salep, oralet gibi içecekleri içiyorum. Evde de eşim ve çocuklarım çay içiyor. Bir tek küçük oğlum benim gibi çay içmiyor. Çayı içmememin özel bir nedeni yok. Çay içmeyi de düşünmüyorum."
#Çay
6 yıl önce