|

80 yıldır evli olan çift Guinness'e hak kazandı: Sabrım sayesinde

Japonya'da 80 yıldır evli olan bir çift, 'dünyanın en uzun evli kalan çifti' ünvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Yaşlarının toplamı 208 olan Matsumoto çifti, mutlu olduklarını belirtti.

Yeni Şafak
15:06 - 4/09/2018 Salı
Güncelleme: 15:28 - 4/09/2018 Salı
Diğer
Matsumoto çiftinin 1937 yılından beri evlilikleri sürüyor.
Matsumoto çiftinin 1937 yılından beri evlilikleri sürüyor.

Japonya'da 108 yaşındaki Masao Matsumoto ve 100 yaşındaki eşi Miyako, 1937 yılından beri sürdürdükleri evlilikleriyle ve 'yaşayan ve toplam yaşları en büyük olan evli çift' olma özellikleriyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Matsumoto çiftinin yaşlarının toplamı 208 ediyor.

Miyako, eşi Masao ile birlikte yaşadıkları huzurevinde, aile üyelerinin bulunduğu bir fotoğraf çerçevesinin önünde, bir yandan gülerek "Çok mutluyum, bu sabrım sayesinde gerçekleşti" dedi. Matsumoto çifti, Japonya'nın savaşa girmesi ve Masao'nun bir asker olarak yurt dışına gönderilmesi nedeniyle hiçbir zaman bir düğün yapamadı ancak geçen ay doğan 25. torunları da dahil olmak üzere, büyük bir aileye sahip olabildiler.


Hayatlarının son evresine girdiler

Sputnık'in haberine göre, çiftin kızları Hiromi ise, "Hayatlarının son evresine girdiler. Bu ödülü almış olmaları onlar için bir onur. Hayatlarının sonuna kadar huzurlu bir yaşam sürmelerini çok isterim" ifadelerini kullandı.

  • Sağlık Bakanlığı'ndan alınan verilere göre Japonya, 84 yıl civarındaki ortalama yaşam beklentisi oranıyla Hong Kong'un çok az gerisinde yer alıyor. Guinness Dünya Rekoru'na göre, dünyadaki en yaşlı evli çift rekoru ise, toplam yaşları 110 olan Norveçli Karl ve 20014 yılında hayatını kaybeden Gurdren Dolven çiftinde yer alıyor.
#Japonya
#Guinness Dünya Rekoru
#Rekorlar Kitabı
6 yıl önce