|

Aşık Veysel'in bilinmeyen fotoğrafları

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 43’üncü yılında pek bilinmeyen fotoğraflarından oluşan sergiyle Küçükçekmece’de anıldı.

Yeni Şafak
11:26 - 22/03/2016 Salı
Güncelleme: 09:26 - 22/03/2016 Salı
IHA

Küçükçekmece Belediyesi merhum halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nu ölümünün 43'üncü yılında unutmadı. Aralarında, Ara Güler, Fikret Otyam, İSA ÇELİK, Ozan Sağdıç, Ergun Çağatay ve Mustafa Türkyılmaz'a ait olan Aşık Veysel fotoğrafları ilk kez sanatseverlerle buluştu.







Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına, Aşık Veysel'in torunu Nazender Süzer Gökçe, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik ve çok sayıda Aşık Veysel hayranı katıldı. Açılış konuşmalarının ardından 'Basında Aşık Veysel ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel' başlıklı serginin açılışı yapıldı.







"Kültürümüz yok olursa, toplumumuz da yok olur"


Açılış öncesi açıklama yapan Aşık Veysel'in torunu Nazender Süzer Gökçe, Aşık Veysel'in güzel bir miras bıraktığını söyleyerek, "Halk bunu benimsemiş özümsemiş ve bu durumda devam ediyor. Bu kültürel mirasın temsilcisinin soyundan gelmek de manevi anlamda çok büyük bir zenginlik. Bundan gurur duyuyorum, umarım ona layık çalışmalar yapabiliriz. Şu anda geçtiğimiz süreçte çok üzücü olaylar yaşıyoruz. Buna rağmen bu tür etkinlikleri de yürütmek zorundayız. Kalbimizin bu tarafı o anlamda kırık, ama bunları da yapmak zorundayız. Çünkü bu halk kültürü, yüzyıllardan bu yana gelmiş bir kültür. Bizler de bunların elçileri olarak gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Kültürümüz yok olursa, inancımız yok olursa toplum da yok olacaktır. Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz ve ekibine de bu anlamda teşekkür ediyorum, bizlere bu fırsatı verdikleri için" dedi.







Serginin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nurettin Çevik ise, Aşık Veysel'in Türkiye adına önemine değinerek, "Özellikle, insanları, gönülleri bütünleştiren, gönüller arası köprüler kuran ve bu güzel misyonu ile Anadolu'da gerçekten erenlerden çok kıymetli bir büyüğümüz ve sanat erbabımızdır. Biz bugün onu hayatıyla alakalı güzel fotoğrafları ile anmak istedik" diye konuştu.







#Aşık Veysel
#Aşık Veysel'in bilinmeyen fotoğrafları
#Cennet Kültür ve Sanat Merkezi
8 yıl önce
default-profile-img