|

Başbakan Yıldırım köyünü tanıtan Zümran Ömür'ü kabul etti

Başbakan Yıldırım, köyünü tüm Türkiye'ye tanıtan ve başarısıyla dikkati çeken Zümran Ömür'ü kabul etti. Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Ömür, köylerinin göç almaya başladığını kaydetti.

Yeni Şafak
15:43 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:51 - 8/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı Zümran Ömür ve dernek üyelerini kabul etti.
Başbakan Yıldırım, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı Zümran Ömür ve dernek üyelerini kabul etti.

Başbakan Binali Yıldırım, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı Zümran Ömür ve dernek üyesi kadınları kabul etti.

Köyündeki başarılı çalışmalarla tüm Türkiye’nin tanıdığı, ünü kısa sürede yurtdışına taşan Zümran Ömür, Başbakan Yıldırım’a dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

"Köy göç almaya başladı"

Zümran Ömür, peynir müzesi kurduklarını, 35 tür tıbbi bitki üzerinde çalıştıklarını, kadınlara Fransızca ve yoga dersleri aldırdıklarını belirterek, köylerinin tersine göç almaya başladığını anlattı.

Eşi Semiha Yıldırımla birlikte Zümran Ömür ve arkadaşlarını dinleyen Başbakan Binali Yıldırım, Dernek üyelerini tebrik etti ve Boğatepe’nin tüm ülkeye örnek bir köy olduğunu söyledi.

Hükümet olarak kadının her alanda başarılı olması için gayret gösterdiklerini belirten Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • “Kadınlar başımızın tacıdır. Sizleri buraya davet etmemizin sebebi, Anadolu’nun imkânları kısıtlı bir köyünde ne kadar güzel şeylerin yapılabileceğini Türkiye’ye tanıtmaktır. Zaten sizin çalışmalarınız Türkiye sınırlarını da aşmış, bütün kadınlar el ele vererek burada bir kültürü yaşatmak, o bölgenin doğal zenginliklerini en iyi şekilde tanıtmak, aynı zamanda da ekonomiye, aile ekonomisine katkı sağlamak için bir araya gelmişsiniz.
  • Kendi kendinize yeterli olabilmenin, bu özgüvene sahip olabilmenin verdiği bir başarı öyküsü olarak görüyoruz.”

AK Parti Hükümeti olarak kadınlara pozitif ayrımcılık tanıyan yasal düzenlemeleri hayata geçirdiklerini anlatan Başbakan Yıldırım, kız çocuklarının okumasının önemine dikkat çekti.


#Zümran Ömür
#Kars
#Başbakan Yıldırım
6 yıl önce