|

Birlik ruhu ve ümmet şuurunu haykıracağız

Malazgirt Zaferi’nin 947. yıl dönümünün büyük bir coşkuyla kutlanacağını söyleyen Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, “Birlik ruhunu ümmet şuurunu yeniden gür sesle Malazgirt’ten tüm Anadolu’ya ve dünyaya haykıracağız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:27 - 9/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Konuşmaların ardından Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 'Ya Hak' diyerek geleneksel oklarla menzil atışları yaptı.
Konuşmaların ardından Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 'Ya Hak' diyerek geleneksel oklarla menzil atışları yaptı.

Muş'un Malazgirt ilçesinde "Anadolu'nun Fethi 1071 Malazgirt Zaferi'nin 947. Yıl Dönümü Anma Programı" etkinlikleri kapsamında basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan bin yıl önce Malazgirt ile kazanılan zaferin Anadolu'nun kapılarını açtığını anımsattı.

BİR VE BERABER OLMAK ZORUNDAYIZ

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışı bin yıl önceki Malazgirt ruhuna yaslanmaktadır" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Birlik ruhunu ümmet şuurunu yeniden gür sesle Malazgirt'ten tüm Anadolu’ya ve dünyaya haykıracağız. Biz ne zaman birliğimizi yücelttik, Allah bize zaferler nasip etti. Bizler ne zaman birbirimize düştük, aramıza tefrika soktuk o zaman zelil olduk. Şimdi yeniden diriliş hikayesi yazmak istiyorsak, 21. yüzyıla damgamızı vurmak istiyorsak, yeniden bir ve beraber olmak zorundayız. Malazgirt Zaferi’nin kutlamaları bunun bir işareti olacak."

SIRTIMIZI MALAZGİRT RUHUNA YASLIYORUZ

Çanakkale ruhunun Malazgirt Zaferi'ne dayandığını vurgulayan Erdoğan, "Biz sırtımızı başkaları gibi bir yerlere değil, bu inanca ve birlik ruhuna yaslıyoruz. Türkiye’nin son 15-16 yılda ortaya koyduğu yeniden diriliş ve şahlanış işte tam da bu ruha dayanmaktadır. Şu anda Türkiye’ye yapılan taarruzların sebebi bu ruhun yeniden canlanmasıdır” dedi.

#​Malazgirt Zaferi
#Muş
#Bilal Erdoğan
6 yıl önce