|

Cannes'da dakikalarca ayakta alkışlanan Nuri Bilge Ceylan'a tazminat davası

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Ahlat Ağacı, Cannes gösterimi sonrası yaklaşık 15 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı. İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan Ahlat Ağacı filminde Ceylan’ın “Su Katılmamış Taşralı” başlıklı edebi metnini, izinsiz kullandığını iddia eden yazar Polat Onat, 40 bin liralık tazminat davası açtı.

Yeni Şafak
09:42 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 10:15 - 27/11/2018 Salı
Diğer
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan

Bu yıl 71'incisi gerçekleştirilen Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışan Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı (The Wild Pear Tree) filminin gösterimi yapılmıştı. İzleyicileri tarafından büyük beğeniyle karşılanan yapım, final sahnesinin ardından 15 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı.

Ahlat Ağacı'nda izinsiz kullanıldığı iddia edildi

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davada yazar, “Su Katılmamış Taşralı” başlıklı edebi metnini, Ceylan’ın “Ahlat Ağacı” adlı filminde izinsiz kullandığını ifade etti.

  • Hürriyet'in haberine göre, Onat, Nuri Bilge Ceylan ile filmin yapımcısı Zeyno Film Yapım şirketine 40 bin liralık tazminat davası açtı.

Kısaca 'Ahlat Ağacı'

  • Doğu Demirkol ve Murat Cemcir'in başrolde yer aldığı filmde, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu da bu isimlere eşlik ediyor.
  • Uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu edinen Ahlat Ağacı, baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklanıyor.
  • Senaryosunu Akın Aksu, Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan'ın yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Ceylan'ın pek çok filminde birlikte çalıştığı Gökhan Tiryaki üstleniyor.
#Nuri Bilge Ceylan
#Film
#Dava
5 yıl önce