Çatıya koydu görenler şaşkına döndü: Her şey Karadenizliler için
Samsun’da 2 katlı evin çatısında bulunan mezar, görenleri şaşırtıyor. Samsun’un Kavak ilçesinde mermerci 38 yaşındaki Hamit Yerişkin, Samsun- Ankara karayolundan gelip geçenlerin görebilmesi için mermer mezarı ilginç bir yöntemle teşhir etmeye başladı. Hamit Yerişkin, normal standartlarda yaptığı mezarı, 2 katlı evinin çatısına monte etti. Yoldan geçen vatandaşlar, çatıdaki mezarı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Kavak ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde mermercilik yapan Hamit Yerişkin, yolun arka tarafında diğer evlerin arkasında kalan ve Samsun- Ankara karayolundan gelip geçenlerin göremediği iş yerindeki mermer mezarları göstermek için ilginç bir yönteme başvurdu. Hamit Yerişkin normal standartlarda yaptığı mermer mezarı evinin çatısına koydu.
Çatının üstünde yer alan mezarın üstünde de Türk bayrağının yanı sıra, “Önce Vatan” ve “Vatan Sağolsun” ifadeleri yazıyor.
Karadenizlilerin gurur duymasını istedi
Çatıdaki mezarı ’yatır’ zanneden vatandaşlar ise olayın aslını öğrenince şaşkınlık yaşıyor. “Bunu ancak Karadenizli bir mermer ustası yapabilir” Böyle ilginç bir olayı sadece Karadenizli iyi bir mermer ustasının yapabileceğini dile getiren Yerişkin şöyle konuştu:
“Evimin giriş katında mermer atölyesi bulunuyor. Atölyenin üstünde de 2 kat var. Orada da biz oturuyoruz. Atölyenin önünde evler bulunduğu için yoldan geçenler tarafından görülmüyordu. O yüzden mezarı herkesin görebileceği evin üstüne koyduk. Bütün Karadeniz bizimle gurur duysun istedik. Amacımız, mezarımızı yaptığımız işleri teşhir edip dikkat çekmek. Mezarı evin üstünde gören vatandaşlar çok ilginç buluyorlar. İlginç buldukları için de bunu bir başkasının değil de bir Karadenizlinin yapacağını düşünüyorlar. Bu olay Karadenizli bir mermer ustası olarak bence çok normal.
Böyle ilginç fikirlerimiz ve yaptığımız işlerdeki başarılardan dolayı da çevre sakinlerimize katkı sağlamamız için muhtar olmamı istiyorlar. Bu yüzden muhtar adayı olduk. Dama koyduğumuz mezar, tamamen 1 kişilik mezar standartlarında yapıldı. Bu mezarı dama koyarak her yere mezar yapabileceğimizi kanıtlamış olduk. Mezarı görenler, ilk önce mezarda büyük bir zatın olduğunu zannediyor ama bu gerçek değil. Tamamen işimi teşhir etmekle alakalı bir durumdur.”
Çatıdaki mezarı ’yatır’ zannediyorlar.
Yatır olup olmadığını soruyorlar
Dam üstündeki mezar hakkında konuşan vatandaşlar da, “Gün içerisinde birçok kişi evin üstünde mezar olup olmadığını soruyor. Yatır olup olmadığını da soruyorlar. Biz de durumun reklam amaçlı olduğunu vatandaşlara anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştular. Çatının üstünde yer alan mezarın üstünde de Türk bayrağının yanı sıra, “Önce Vatan” ve “Vatan Sağolsun” ifadeleri yazıyor.
REKLAM
Herkesin dikkatini çekiyor.
OYNAT04:14
Çatıya koydu görenler şaşkına döndü: Her şey Karadenizliler için
Samsun'da 2 katlı evin çatısında bulunan mezar, görenleri şaşırtıyor. Samsun'un Kavak ilçesinde mermerci 38 yaşındaki Hamit Yerişkin, Samsun- Ankara karayolundan gelip geçenlerin görebilmesi için mermer mezarı ilginç bir yöntemle teşhir etmeye başladı. Hamit Yerişkin, normal standartlarda yaptığı mezarı, 2 katlı evinin çatısına monte etti. Yoldan geçen vatandaşlar, çatıdaki mezarı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Antalya’nın Akseki ilçesinde ağaç işleme ustası, doğadan topladığı ağaç parçaları ile atılan işlenmiş orman ürünlerini kullanarak hayvan figürleri, insan figürleri, çiçeklik ve çeşitli süs eşyaları yapıyor, taşları ise heykele dönüştürüyor. Evinin önünde kurduğu küçük atölyesinde çalışan Şencan, eserlerini ise yine evindeki eski ahşap bir odanın içerisinde ziyaretçilerine sergiliyor.
Tamamı atık ağaç ve işlenmiş orman ürünü Uzun yıllar inşaat ustalığı yapan ve ağaç işlemeciliğine merakıyla doğadan topladığı ya da atılmış haldeki işlenmiş ağaç parçalarını toplayarak dekoratif ürünler hazırlamaya başlayan Şencan, ahşap işlemeciliğini 42 yıldır hobi olarak sürdürüyor.
42 yıldır hobi olarak sürdürüyor. Kullanılmayan tahta parçalarına istediği şekli verdiğini ve bunu sadece hobi olarak yaptığını söyleyen Kemal Şencan, Tahta parçalarını işleyerek, çiçeklik, yel değirmeni, at arabası, insan figürleri, çeşitli hayvan figürleri, mantar, kafes, dibek, mutfak eşyaları gibi birçok dekoratif ürüne dönüştürüyorum. Hayal ettiğim her şeyi yapabiliyorum, ahşabı adeta hayallerimle süslüyorum dedi.
Kendisinin kalp ve böbrek hastası olduğunu belirten Şencan, Bunları yaparak sağlıklı oluyorum. Bana bunların büyük faydaları var. Bunları yaparken bir şey düşünmüyorum. Dünyayı unutuyorum. Ömrümü uzatıyorum dedi.
Çocukluğunda inşaat işlerinde çalıştığını belirten Şencan, bir figürün ortaya çıkmasının en az iki saat sürdüğünü, bazen bir eser için birkaç gün uğraştığını söyledi.
Şencan, Kafamda canlandırdığım resmi ahşaba döküyorum. Her figürü kendim tasarlıyorum. Oldukça fazla ziyaretçim geliyor. Satmamı istiyorlar ama ben satmıyorum. İsteyenlere ise hediye ediyorum diye konuştu.
Şencan, dağlarda bulduğu taşları da evine getirerek heykel de yaptığını da sözlerine ekledi.
.
.
.
.
.
.
83 yaşındaki inşaat ustasının yapmadığı eser yok
Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan ilkokul mezunu 83 yaşındaki Kemal Şencan, doğadan toplanan atık ağaç parçaları ile atıl haldeki işlenmiş orman ürünlerini, usta ellerde dekoratif ürünlere dönüşüyor. Böbrek ve kalp hastalığı bulunan ve bu sayede hastalığını unuttuğunu söyleyen Şencan, evinin bir odasında sergilediği yüzlerce eseri, tüm ısrarlara rağmen satmayıp hediye ediyor.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.