|

Celal Şengör ünlü astrobiyolog Carl Sagan'a sahtekar dedi

En son organ bağışı konusunda 'Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok' diyerek tartışma başlatan Prof. Dr. Celal Şengör, bu sefer de ülkemizde Cosmos belgesiyle geniş kitlelere ulaşan Amerikalı gökbilimci, astrobiyolog Carl Sagan hakkındaki sözleriyle damga vurdu: "Ben Carl Sagan'ı tanıdım, sahtekarın biriydi. Arkası boş bir adamdı"

Yeni Şafak
14:12 - 8/02/2019 Cuma
Güncelleme: 14:20 - 8/02/2019 Cuma
Yeni Şafak
Celal Şengör
Celal Şengör

Yaptığı açıklamalarla özellikle sosyal medyada gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör, konuk olduğu bir YouTube kanalında Cosmos isimli belgeseli ile tanınan popüler bilimin öncülerinden Carl Sagan hakkında yorum yaptı. Cosmos'u izlemediğini belirten Şengör, 'Ben Carl Sagan'ı tanıdım, sahtekarın biriydi. Arkası boş bir adamdı' ifadelerini kullandı.


En son organ bağışı konusunda 'Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok' diyerek tartışma başlatan Şengör, geçtiğimiz aylarda da Eski Sözlük'te katıldığını soru cevap etkinliğinde kendi dışkısını yediğini itiraf etmişti.


Cosmos'u izleyip izlemediği sorulan Şengör, izlemediğini belirterek "Ben Carl Sagan'ı tanıdım, sahtekarın biriydi. Arkası boş bir adamdı. Vallahi sahtekarın biriydi. Çok popüler, satış müthiş. Arkası boş bir adamdı ama onu söyleyeyim" dedi.

#Celal Şengör
#Carl Sagan
5 yıl önce