|

Diriliş Ertuğrul 109. bölüm fragmanı yayınlandı

Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı, ekrana gelen 108. bölüm sonrasında izleyiciler tarafından heyecanla bekleniyordu. 108. bölümün sona ermesi sonrasında yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Yayınlanan fragmanda Sadettin Köpek'in "Artık Sultan Sadettin olma zamanı geldi" sözleri büyük dikkat çekiyor. İşte Diriliş Ertuğrul 109. yeni bölüm fragmanı ve son bölüm özeti...

Yeni Şafak
10:31 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:00 - 1/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Diriliş Ertuğrul 109. yeni bölüm fragmanı ve son bölüm özeti
Diriliş Ertuğrul 109. yeni bölüm fragmanı ve son bölüm özeti

Geçtiğimiz bölümde hain olduğu ortaya çıkan Marya'yı Artuk Bey öğrendi. Bunun üzerine kurnaz bir plan yapan Artuk Bey, Bamsı'ya ile Turgut' un kavga etmesini istiyor. Bamsı, Turgut'u öldürdü süsü vererek Marya'yı kandırdılar.

Marya bu haberi Titan'a gönderince Titan hain bir planla Hanlı Pazar'a saldırdı. Ama Artuk Bey'in tuzağına düştü. İzleyiciler Bamsı ve Turgut Alp'in kavgasına üzülmüşlerdi. Artuk Bey'in yaptığı plan öğrenilince herkes rahat bir nefes aldı.

Sadettin, Sultanın aşçısına zehir verdi. Sultanın yediği yemeğe zehir katıldı. Aynı zehir Ertuğrul Bey'in yemeğine de katıldı. Ertuğrul yemeği yemedi.



Diriliş Ertuğrul 108. son bölüm özeti

Diriliş Ertuğrul 108. bölüm de Müslüman olmaya karar veren Ares Ahmed adını aldı. Ertuğrul Bey ile dost olarak obaya alp olmak isteyen Ahmed'i Halime Sultan affetmek istemiyor ve kılıç çekiyor. Ancak Ahmed'in sözleri Halime Sultan'ı da etkiledi ve o da Ahmed'i affetti.

Ertuğrul Bey yanına aldığı birkaç alp ve Ahmed ile obaya dönmüyor. Emir Sadettin ve Mahberi Hatun'un Sultan Alaaddin'i öldürme planını engellemek isteyen Ertuğrul Kayseri'de sefer hazırlıklarının yapıldığı yere doğru yola çıkıktı. Ancak Sadettin Köpek, kurnaz bir planla Atabey Altunoba'nın imzası ile bir mektubu Sultan Alaaddin'e gönderdi.

Ertuğrul Bey Sultan Alaaddin'in huzuruna çıktı. Sultan, Ertuğrul'a çok sert tepki gösterdi. Ertuğrul, Sultan Alaaddin'e adaletinin yanlış olduğunu, böyle giderse devletin yıkılacağını söyledi. Çok sinirlenen Sultan Ertuğrul'u öldürmek için kılıcını çekti. Tam bu sırada Aziz devreye girerek yolda yaşananları anlattı. Sultan, Sadettin'in oyununa düştüğünü anladı.

Ertuğrul'un elini çözdü. Yaşananlar sonrası Sultan büyük bir pişmanlık duygusuna kapıldı ve çıkış yolu aramaya başladı. Halime Sultan, Ares'in Müslüman olmasından sonra verdiği bilgileri Bamsı'yla, Turgut'a anlattı. Turgut ve Bamsı, Bilecik tekfurunun oğlu Angelos ve Bizans askerlerinin saklandığı yeraltı inini buldu. Bamsı, Angelos'u öldürdü. Obada esir olan Titan da Bamsı tarafından idam edildi.

Sadettin, Sultanın aşçısına zehir verdi. Sultanın yediği yemeğe zehir katıldı. Aynı zehir Ertuğrul Bey'in yemeğine de katıldı. Ertuğrul yemeği yemedi. Sultan, Sadettin'in ve Altunoba'nın cezasını vermek için saraya döneceğini Ertuğrul'a söyledi ve bir tek Ertuğrul'a güvendiğini söyleyerek Şehzade Kılıçarslan'ı yanına getirmesini istedi. Bundan sonra ne olacak?

Diriliş Ertuğrul 109. yeni bölüm fragmanı:
#Diriliş Ertuğrul
#Dizi
#TRT1
6 yıl önce