|

Diriliş Ertuğrul'daki 'Kızıl Elma' vurgusu sosyal medyada gündem oldu

TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi, 101. bölümüyle yine izleyiciyi ekrana kilitledi. Ertuğrul Bey'in konuşması ise sosyal medyada gündem oldu. Ertuğrul Bey'in, "Hedefimiz Kızıl Elma'dır" sözleri sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

Yeni Şafak
10:59 - 11/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:23 - 11/01/2018 Perşembe
Diğer
Oyuncu Engin Altan Düzyatan dizide Ertuğrul Bey'i canlandırıyor.
Oyuncu Engin Altan Düzyatan dizide Ertuğrul Bey'i canlandırıyor.

TRT 1'in çarşamba günleri ilgiyle izlenen ve reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'da yayınlanan bir sahne sosyal medyanın gündemine oturdu.

Diriliş Ertuğrul'un 101. bölümünde Ertuğrul Bey, "Kutlu Türk beyleri, bu gazayla yalnızca Karacahisar'ın fetih yolunu açmış olmayacağız. Nikea'nın (şimdiki İznik) ve Constantine'nin de fetih yolunu açmış olacağız" şeklinde konuşur.

"Hedefimiz Kızıl Elma'dır"

Türk beylerine yaptığı konuşmasına devam eden Ertuğrul Bey, "Eğer oraları fetih etmek bize nasip olmasa dahi, inanırım ki; neslimizden bir kahraman gelip inanmış ordusuyla, Constantine'nin surlarına dayanıp şanlı İslam sancağını o surlara dikecektir Karacahisar, Nikea, Constantine bize dar gelir. Hedefimiz Kızıl Elma'dır. Yani güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar olan tüm cihandır. Gaza bizim, gayret bizim, zafer Allah'ındır" sözleri, sosyal medyada gündem oldu.



#Diriliş Ertuğrul
#Kızıl Elma
6 yıl önce