|

Diriliş Ertuğrul'un yeni sezon ilk fragmanı yayınlandı

TRT 1'in izlenme rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un merakla beklenen 5. sezon ilk bölüm fragmanı yayınlandı. Güçlenen kadrosuyla yeni sezona başlayacak olan dizi yine izleyiciyi ekran başına kilitleyecek gibi görünüyor. Dizi, 24 Ekim Çarşamba günü beşinci sezonun ilk bölümüyle hayranlarıyla buluşacak.

Yeni Şafak
21:40 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 21:47 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yayınlanan fragmanda Ertuğrul, kucağında yaralı birini taşıyor.
Yayınlanan fragmanda Ertuğrul, kucağında yaralı birini taşıyor.

Diriliş Ertuğrul merakla beklenen 5. sezon ilk bölüm fragmanı yayınlandı. Daha önce 17 Ekim Çarşamba günü dizinin yeni bölümü yayınlanacağı açıklanırken ekranlara özel bölüm geldi. 5. sezonun en erken 24 Ekim’de ekrana gelmesi bekleniyor.

Diriliş Ertuğrul yeni sezon fragmanı sevilen dizinin 122. bölümünde yaşanacakları ekrana taşıyacak. Diriliş dizinin 17 Ekim’de yayın akışında yer almasına rağmen yeni bölüm tanıtımının yayınlanmaması nedeniyle kolaj bölümü ile ekranda oldu. Öte yandan 5. sezonun en erken 24 Ekim’de ekrana gelmesi bekleniyor.

Dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, sosyal medya bölümünden yeni bölüm fragmanını dizinin sevenleriyle paylaştı. Bozdağ paylaşımında " ’Söğüt'te, sulh ve huzuru tesis edecek kutlu bir cihan devleti kuracağız! Gün doğumundan gün batımına, Allah’ın adaletini yayana dek durmayacağız!" ifadelerini kullandı.



Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonuna kimler katıldı?

Geçtiğimiz günlerde yeni oyuncuların katıldığı öğrenilen Diriliş Ertuğrul'da, dizinin başlamasına günler kala yeni oyuncu detayları gelmeye devam ediyor. Hande Soral'ın Ertuğrul Gazi'nin sevdiği olacağı kadın olarak dahil olduğu diziye, daha önce Dağ filmi ve BÖRÜ dizisinde rol alan Armağan Oğuz ise Ataç karakteriyle katıldı.

Diziye dahil olduğu ortaya çıkan isimler arasında, Umur Bey karakteri ile Ünal Silver, Evdokya karakteri ile Kimya Gökçe Aytaç yer alıyor. Son gelen bilgiler arasında ise diziye katılan üç yeni oyuncunun Eser Karabil; Cesur Yürek ve Poyraz Karayel dizilerinde rol alan Enis Yıldız ve geçtiğimiz sezon Mehmetçik Kutulamare'de oynayan İlker Aksum olduğu öğrenildi.



Diriliş Ertuğrul'un sezon finalinde neler olmuştu?

Ertuğrul Bey, Ögeday Han’a tabi olmayı kabul etmiş ve Ögeday, beklenmedik bir şekilde Ertuğrul’dan Selçuklu’nun sultanı olmasını istemişti. Almıla ise Hayme’nin gözünde iyice yer edinmiş ve artık obaya yerleşmişti. Moğol karargâhında ise Ögeday Han’ın beklenmedik bir şekilde ölümü herkesi sarsmıştı.

Ertuğrul, bunun üzerine gelen tehlikeyi sezmiş ve karargâhtan kaçmıştı. Böylece Ertuğrul ve onun peşine düşen Noyan arasında amansız bir kovalamaca başlamıştı. Günalp ise Moğol casuslarını yakalamış ve konuşturmayı başarmıştı. Turgut ve Bamsı, Almıla’nın aslında Noyan’ın kardeşi Alangoya olduğunu öğrenmiş ve bunu Ertuğrul’a söylemişlerdi. Bunun üzerine hep birlikte dörtnala Kayı Obası’na doğru yola koyulmuşlardı.

#​Diriliş Ertuğrul
#TRT 1
#Mehmet Bozdağ
5 yıl önce