|

Dünyayı dolaşan çift: İki inek satsak Japonya'ya gidiyoruz

Şırnak’ın Balveren beldesinde yaşayan Feyzullah ve Taybet Artuç çifti, farklı kültürleri tanımak için 17 yılda Orta Doğu ve Uzak Doğu’da 10 ülke gezdi. Gezdikleri ülkelerde çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan çift, yeni hedeflerinin Avrupa ülkelerini dolaşmak olduğunu söyledi. Feyzullah Artuç, geçim kaynakları ve seyahatleri için nasıl bütçe ayırdıklarını ise "İki inek satsak Japonya'ya gidiyoruz" diye ifade etti.

Yeni Şafak
12:03 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 12:15 - 11/09/2018 Salı
Diğer
Çiftin yeni hedefi Avrupa ülkelerini dolaşmak.
Çiftin yeni hedefi Avrupa ülkelerini dolaşmak.

Şırnak'tan dünyanın 10 ülkesine giden, Feyzullah ve Taybet Artuç çifti hiç dil bilmeden dünyayı dolaşmaya karar verdiler. Artuç çifti hedeflerinin Avrupa'ya gitmek olduğunu söyledi. CNN'in haberine göre, Artuç çiftinden Feyzullah Artuç geçim kaynakları ve seyahatleri için nasıl bütçe ayırdıklarını da şu sözlerle anlattı:

"Bugüne kadar önce komşu ülkelerden başladık. Suriye, İran, Irak, Gürcistan gibi sonra Rusya sonra Japonya Küba böyle yerlere gittik. Hiç yabancı dilimiz yok ama mesela Japonya'da bilmediğiniz bir şeyi dil bilmeden bile sorsanız size asla sırtınızı dönmüyor, yardımcı oluyorlar. Kendisi bilmese de başka bir kişiye yönlendiriyor. Mesela Japonya'da pazarlık yapamıyorsun yabancı dile çok gerek yok."


Dışarıya çıkmaktan korkmuyorlar

"Her yerde otel oteldir, lavabo lavabodur. Biz farklı kültürleri tanımak görmek için gidiyoruz. Çiftçilik yapıyoruz. Burada hayvanlarımız var mesela 2 yıllık 3 yıllık bir buzağı 10 bin liraya mal oluyor. Biz iki inek satsak Japonya'ya gidebiliyoruz. Yani yolculuğumuzu böyle karşılıyoruz. Rusya, Japonya gibi ülkelerde dolandırıcılık olmuyor. Dünya küçük bir yerdir. Bugün dışarı çıkmaktan kimse korkmamalı."

#Yurt Dışı
#Şırnak
#Gezmek
6 yıl önce