|

Emekli oldu ama şimdi de kahraman yetiştiriyor

Silopi'de küçük bir çocuğun ellerini nefesiyle ısıttığı anın fotoğrafıyla hafızalara kazınan Yarbay Necmettin Tetik, Mardin'de iki yıl önce gazi olduktan sonra şimdi de yeni kahramanlar yetiştiriyor. Tetik, görevini jandarmanın operasyonel birliklerinden Jandarma Özel Asayiş Komutanlığında "Eğitim Öğretim Başkanı" olarak sürdürüyor.

Yeni Şafak
13:02 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:33 - 19/09/2018 Çarşamba
AA
Yarbay Necmettin Tetik, gazi olduktan sonra emekli edildi ama ülkesine katkı sağlamaktan geri durmuyor.
Yarbay Necmettin Tetik, gazi olduktan sonra emekli edildi ama ülkesine katkı sağlamaktan geri durmuyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde iki yıl önce teröristlerin saldırısı sonucu yaralanarak gazi olan Yarbay Necmettin Tetik, görevini jandarmanın operasyonel birliklerinden Jandarma Özel Asayiş Komutanlığında mesleğe adım attığı ilk günkü heyecanla sürdürüyor. Tetik, tecrübelerini genç jandarmalara aktarıyor.

Ön saflarda mücadele etti

Yarbay Tetik, Jandarma Teşkilatına 30 yıl önce Jandarma Astsubay Okuluna adım atarak katıldı. Teşkilatın teröristlere karşı kararlılıkla mücadele eden birçok biriminde görev alan Tetik, 2015'te Doğu ve Güneydoğu'da başlatılan çukur operasyonlarında da Adıyaman Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı olarak emrindeki personelle ön saflarda mücadele etti.


Operasyonların sona erdiği günün arifesinde gazi oldu

Taburuyla 2016'da geçici görevle Şırnak'ın Silopi ilçesindeki operasyonlara katılan Tetik, bölgenin teröristlerden tamamen arındırılması için devamında Cizre ve Nusaybin'de yürütülen operasyonlarda yer aldı. Terör örgütü mensuplarından temizlenen Nusaybin'deki operasyonların sona erdiği günün arifesinde, 1 Haziran 2016'da teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ağır yaralandı. Tetik, saldırı sonrası sol gözünün tamamını, sağ gözünün görüş kabiliyetinin yüzde 70'ini, işitme kabiliyetinin ise yüzde 60'ını kaybetti. Patlamada, Tetik'in yanı sıra 6 arkadaşı daha yaralandı, bir asker de şehit oldu.

  • Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara'ya getirilen Tetik, Gülhane'de 45 gün tedavi gördü. Tetik, daha sonra 'Jandarmada görev yapamaz' raporuyla malul gazi olarak emekli edildi.
Okulunda görevlendirildi

Gazilere kanunlarla sağlanan imkandan faydalanmak isteyen Tetik, İçişleri Bakanı ve Jandarma Genel Komutanının oluruyla gazi olduğu saldırının yıl dönümünde, 30 yıl önce ilk adımını attığı okulun bulunduğu Güvercinlik Tesisleri'ndeki Jandarma Özel Asayiş Komutanlığında göreve başladı. Tetik, burada "Eğitim Öğretim Başkanı" olarak bugüne kadar öğrendiklerini genç silah arkadaşlarına aktarıyor.


Çocuk yaşta mesleğe başladım

Gazi olduğu terör olayının ardından mesleğe dönüş hikayesini anlatan Tetik, "Çocuk yaşta bu mesleğe başladığımız için kopamadık, bırakamadık. Bu olay sonrasında hayata sarılmamız da, ailemizden, komutanlarımızdan ve arkadaşlarımızdan gördüğümüz destek haricinde en büyük katkı mesleğe dönüşümüzdür. Halen meslekte oluşumuz, hayata sarılma maksatlarımızdan birisidir" dedi.


#19 Eylül Gaziler Günü
#Jandarma Genel Komutanlığı
#Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı
#Jandarma Yarbay Necmettin Tetik
6 yıl önce