|

Engin Altan Düzyatan: Amerika’ya çocuk orada doğsun diye gitmedim

Beş yıldır reyting birincisi olan ve şimdilerde son sezonu yayımlanan TRT'nin fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, kızının Amerika vatandaşı olması için eşini Amerika'ya gönderdi iddialarına "Amerika’ya çocuk orada doğsun diye gitmedim. Kızımın, Türk kimliği ve Türk pasaportu var. Çifte vatandaşlık için başvurmadık" cevabını verdi.

Yeni Şafak
15:52 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 15:54 - 20/01/2019 Pazar
Diğer
Engin Altan Düzyatan, önemli açıklamalarda bulundu.
Engin Altan Düzyatan, önemli açıklamalarda bulundu.

Bir süredir hakkında, kızının Amerikan vatandaşı olması için eşini Amerika'ya gönderdi iddialarına karşı oyuncu Engin Altan Düzyatan sessizliğini bozdu. Verdiği bir röportajda hayatına dair açıklamalarda bulunan oyuncu Düzyatan sorulan soruları yanıtladı.

Amerika’ya çocuk orada doğsun diye gitmedim

Düzyatan'ın Amerika'da doğan kızı hakkında, “Yerli ve milli’ bir oyuncunun çocuğu nasıl Amerika’da doğar” eleştirilerine cevaben şöyle cevap verdi:

"Neslişah’ın Türkiye’de doğum yapacağı hastane, doktor belliydi. Dizi sezon tatiline erken girdi. Neslişah beşinci ayındaydı. Ben Los Angeles’ı çok severim. Uzun zamandır arabayla yapmak istediğimiz bir yolculuk vardı. Amerika’ya gittik. O sırada dizi setinde yangın çıktı. Çekimlere geç başlanacaktı. Neslişah kendini orada çok iyi hissetti ve doğum da orada gerçekleşti. Eğer bu planlı olsaydı, ilk çocuğumuzu da orada dünyaya getirirdik."

Hürriyet'in haberine göre, "Kızı Alara için çifte vatandaşlık aldınız mı?" sorusuna cevaben Düzyatan şöyle konuştu:

"Türk kimliği ve Türk pasaportu var. Çifte vatandaşlık için başvurmadık. İleride kendisi isterse alır. Çocuğumu orada doğurmak için gitmedim ama gitseydim dahi bu yanlış olmazdı. Bu eleştirileri, hele bir de aydın insanlar yaptığında üzülüyorum. Çok alıştım bu işlere ben, ne yaparsam yapayım bir şekilde eleştirilir oldum."

#Engin Altan Düzyatan
#Diriliş Ertuğrul
5 yıl önce