|

Fatih Erkoç: Keşke yapabilseydim ama beş vakit namaz kılamıyorum

11 yıl Norveç'te yaşayan müzisyen Fatih Erkoç, Lenfoma kanserine yakalanmıştı. Verdiği bir röportajda sağlık durumunda geçirdiği süreci anlatan ve hayatına dair nasıl sorularla yüz yüze geldiğini açıklayan sanatçı Erkoç, "Asıl korkum öbür tarafa gittikten sonra ne olacağıydı. Allah'ın istediklerini tam olarak yerine getiremiyorum. Keşke yapabilseydim ama beş vakit namaz kılamıyorum" dedi.

Yeni Şafak
10:27 - 17/12/2018 Pazartesi
Diğer
Sanatçı Fatih Erkoç, hayatına dair soruları yanıtladı.
Sanatçı Fatih Erkoç, hayatına dair soruları yanıtladı.
11 yıl Norveç'te yaşayan ünlü sanatçı Fatih Erkoç verdiği bir röportajda sorulan soruları yanıtladı. "Beyin göçü uzun süredir Türkiye'de tartışılan bir konu. Siz de 11 yıl Norveç'te kalmış biri olarak bu konuya nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna sanatçı Erkoç,
"
Biz Türk'üz ve bu topraklara karşı vazifelerimiz var. Gençlerimiz, yurt dışına gidip en iyi şekilde eğitimlerini alsınlar ama sonra dönüp Türkiye'de çalışsınlar, buraya fayda sağlayacak işler yapsınlar. Beyin göçünün olmamasını istiyorum. Çok akıllı bir milletiz. Aklımızı ülkemizin yararı için kullanmalıyız"
yanıtını verdi.

Zor bir hastalık atlatan sanatçı Fatih Erkoç, sağlık durumunun kendisini nasıl bir soruyla karşı karşıya getirdiğini anlatarak şöyle açıklamada bulundu:

  • "Hastalığımı ilk duyduğum an çökmüştüm. Tedavi sürecinde neler yaşayacağımı bilmiyordum çünkü. Ama halk konserleri ve onların sevgisi beni motive etti. Çalışmak beni hayata bağladı. Evde otursaydım iyileşemezdim. Eşim de beni yalnız bırakmadı. Bu hastalık bana yaşamın ne kadar değerli olduğunu gösterdi."

Erkoç: Allah beni affeder mi?

Sabah'ın haberine göre, "Ölümden korktunuz mu hiç?" sorusuna ise sanatçı Erkoç şöyle cevap verdi:

  • "Koktum tabi. Asıl korkum öbür tarafa gittikten sonra ne olacağıydı. Allah'ın istediklerini tam olarak yerine getiremiyorum. Keşke yapabilseydim ama beş vakit namaz kılamıyorum. Aslında çok inançlıyım, 'Allah beni yapamadıklarımdan dolayı affeder mi?' diye düşünüyordum ama ya affetmezse diye de korkuyordum. Hala var o korku tabi."

#Fatih Erkoç
#Sanatçı
#Müzisyen
#Namaz
5 yıl önce