|

Gerçek bir acının kahramanı olmak beni çok etkiledi

15 Temmuz’u anlatan ‘Sonsuz’ filminde başrol oynayan Beyzanur Mete, eşi gözlerinin önünde şehit edilen 'Şeyda' karakterini canlandıracak. 15 Temmuz kahramanlığını anlatan bir projede rol almaktan etkilenen Beyzanur Mete, "Acıyla biten gerçek bir hikayenin kahramanı olmak beni derinden etkiledi" dedi.

Yeni Şafak
09:49 - 7/08/2018 Salı
Güncelleme: 10:31 - 7/08/2018 Salı
Diğer
Oyuncu Beyzanur Mete, Diriliş Ertuğrul dizisindeki 'Alçiçek Hatun' rolünden sonra bu sefer izleyicinin karşısına gerçek bir hikayenin kahramanı olarak çıkıyor.
Oyuncu Beyzanur Mete, Diriliş Ertuğrul dizisindeki 'Alçiçek Hatun' rolünden sonra bu sefer izleyicinin karşısına gerçek bir hikayenin kahramanı olarak çıkıyor.

Sancaktepe Belediyesi’nin ‘7 Bölge 1 Film’ projesi kapsamında gerçekleştirmiş olduğu, Sancaktepeli gençler tarafından profesyonel bir ekiple çekilen 15 Temmuz darbe gecesi yaşanılanları anlatan ‘Sonsuz’ isimli filmin çekimleri devam ediyor. Yedi şehirde, 7 farklı senaryo ve yönetmenle, 15 dakikalık kısa filmlerin bir film haline geldiği projenin başrollerinde Perihan Savaş, Yavuz Bingöl, Emre Kızılırmak, Beyzanur Mete, Ercan Özdal, Osman Soykut, Mehmet Çevik, Celal Al Nebioğlu, Harun Özüağ, Zeki Eker gibi isimler rol alıyor.

Filmin başrolünü Erdal Özcan ile paylaşan Beyzanur Mete, filmde eşi gözlerinin önünde vurulan Şeyda karakterini üstleniyor. Bir okulda müzik öğretmeni olarak görev yapan Eşi Halid ve bir erkek çocuğuyla yaşayan Şeyda, gördüğü bir rüyanın etkisindedir. 15 Temmuz darbe girişiminin akşamı duyduklarından ve gördüklerinden sonra sokağa çıkan çift, hayatlarının dönüm noktasını ve büyük acıyı o gece yaşarlar. Halid, eşi Şeyda’nın gözlerinin önünde vurulur.

“Allah bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın”

TRT 1'in fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul'de oynadığı rol sonrası izleyicinin karşısına dramla çıkacak olan Beyzanur Mete “Rolün etkisi benim için elbette çok büyük. Dramı yoğun olan 15 Temmuz kahramanlığını anlatan bir proje… Hem hepimizin yaşamış olduğu gerçek bir olay olmasının etkisi var hem de bu tip bir rolü üstlenmenin ve acıyla biten bir hikâyenin kahramanı olmak etkileyici. Hayatı rutininde devam eden ve eşiyle ve çocuğuyla mutlu bir yaşantısı olan bir kadının bir anda hayatı allak bullak oluyor. Allah bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

#sonsuz
#15 temmuz
#beyzanur mete
#7 bölge 1 film
6 yıl önce