|

Haluk Levent yeleğini satıp küçük Reşit'e işitme cihazı aldı

Gaziantep'te, evinin önünde oynarken işitme cihazı çalınan 4 yaşındaki Reşit Polat için şarkıcı Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı AHBAP harekete geçti.Çocuk, platform üyelerinin sosyal medyada başlattığı kampanya kapsamında yeleğini satan Haluk Levent'in elde ettiği gelir sayesinde yeniden işitme cihazına kavuştu.

Yeni Şafak
11:49 - 5/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:56 - 5/07/2018 Perşembe
AA
Haluk Levent, yeleğini satarak Reşit'in tekrar duymasını sağladı.
Haluk Levent, yeleğini satarak Reşit'in tekrar duymasını sağladı.

Anne karnında oksijensiz kalması nedeniyle iki kulağında da işitme sorunu yaşayan küçük Reşit'in tedavisine geçen yıl başlandı. Ameliyat edilen ve işitme cihazı kullanmaya başlayan çocuğun yaklaşık 1 ay önce evlerinin önünde oynarken işitme cihazı çalındı.

Dar gelirli Polat ailesi, cihazın 7 yıl kullanım süresi olduğu için yeni bir işitme cihaz alamadı. Polat ailesinin durumundan haberdar olan AHBAP üyeleri, durumu platformun Genel Başkanı, şarkıcı Haluk Levent'e iletti.

Konserlerinde giydiği yeleğini sattı

Konserlerinde giydiği ve kendisiyle adeta özdeşleşen yeleğini Reşit için sosyal medyada satışa çıkaran Levent'e ulaşan hayırsever bir iş adamı, çocuğun tedavi masraflarını karşılayacağını belirtti.

Anne Emine Polat, yaptığı açıklamada, oğlunun yaklaşık bir ay cihazsız kaldığını ifade ederek, bu sürede hırçın davranan Reşit'in yeniden gülmeye başladığını, bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Polat, "Yeniden cihaz bulma umudum yoktu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi birçok yere gittim ama cihazı kısa süre önce almamız nedeniyle yenileyemedik. AHBAP ekibine ulaştık, onlar bize yardımcı oldular. Allah onlardan razı olsun" dedi.

#Haluk Levent
#AHBAP
#işitme cihazı
6 yıl önce