|

Hayatı da adı gibi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 80 yaşındaki Perişan İlhan, zihinsel engelli iki kızı ile birlikte derme çatma bir evde yaşam savaşı veriyor.

11:24 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:01 - 1/12/2014 Pazartesi
DHA
Sanayi Mahallesi 562'nci sokakta tek gözlü gecekonduda yaşam mücadelesi veren Perişan İlhan ve kızları Fatma ile Nesife'nin içler acısı durumu yürek burkuyor. Eşi Hasan İlhan'ı 15 yıl önce kaybettiğini anlatan Perişan İlhan, "8 çocuğumdan 4'ü hayatta, diğerlerini kaybettim. Oğlum İstanbul'da, kızım ise evli. Evdeki iki kızıma bakmaya, tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum" dedi.

Perişan İlhan'ın iki kızının evlendikten sonra ayrıldığını ve yaşadıkları ağır psikolojik sorunlar nedeniyle akli dengelerini yitirdiğini söyleyen komşuları, "Yaklaşık 10 yıldır birlikte yaşayan anne ve kızlarının durumu içler acısı. Yaşadıkları evde hiçbir şey yok. Aylarca banyo yapmıyorlar. Zihinsel engelli oldukları için bizim de elimizden bir şey gelmiyor. Anne ve kızları evlerinden alınıp mutlaka bir hastanede tedavi altına alınmalı. Belki görecekleri tedavi ile iyileşebilirler. İnsanca yaşamak onların da hakkı" dediler.

 
#ağrı perişan
#perişan hanım
#perişan ilhan
9 yıl önce