|

'İslam’ın beşinci şartını yerine getirmek için yola çıktık'

Balkan diyarı Makedonya’dan yola çıkan iki arkadaş Senad İdrizi ve Amir Asllani, bisikletle hac ibadeti için kutsal topraklara gidiyor. Yolculuklarına Makedonya Kalkandelen'den başlayan ikili, Arnavutluk ve Yunanistan’dan geçtikten sonra Türkiye’ye geldi. yenisafak.com'a özel açıklamalarda bulunan ikili, binlerce kilometreyi bisiklet pedalı çevirerek gitmelerini "İslam’ın beşinci şartını yerine getirmek için yola koyulduk" sözleriyle ifade etti.

Yeni Şafak
19:26 - 5/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 21:40 - 5/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Hacca gitmek için Balkan diyarı Makedonya’nın Tetova kentinden yola çıkan iki arkadaş Senad İdrizi ve Amir Asllani
Hacca gitmek için Balkan diyarı Makedonya’nın Tetova kentinden yola çıkan iki arkadaş Senad İdrizi ve Amir Asllani

Senad İdrizi ve Amir Asllani… Hacca gitmek için Balkan diyarı Makedonya’nın Tetova kentinden yola çıkan iki arkadaş. Onların diğer hacı adaylarından ayrı kılan şey ise atalarının, sahabelerin ve Peygamberimizin Hacca giderken çektiği sıkıntıları çekmek için yolculuklarını bisikletle yapıyor olmaları.

Biri imam diğeri avukat olan iki genç arkadaş, bu yıl Hac zamanı Mekke’de olabilmek için iki sene boyunca planladıkları yolculuklarına yaşadıkları topraklardan 'bismillah' dediler. Yolculuklarına Makedonya Kalkandelen'den başlayan ikili, Arnavutluk ve Yunanistan’dan geçtikten sonra Türkiye’ye geldi. Pedal çevirerek Makedonya’dan İstanbul’a ulaşan Senad ve Amir’i yenisafak.com ekibi olarak Bayrampaşa’da durdurduk.

Safaga’ya kadar pedal çevirecekler

Oldukça heyecanlı olan iki Hac yolcusu İstanbul’dan sonra Bursa, Eskişehir, Konya, Mersin’e ve feribota binip İskenderiye’ye yani Mısır’a geçecekler. Bisikletli yolculuklarını Kahire ve Nil nehri boyunca sürdürüp Safaga’ya geçmeyi planlayan ikiliyi menzilleri olan Suudi Arabistan’a ise bir feribot taşıyacak.


“Bir şeye dikkat çekmek istemiyoruz”

“Hac yolculuğunu bisikletle yapmanızın özel bir sebebi var mı? Bir şeye mi dikkat çekmek istiyorsunuz?” sorumuzu yanıtlayan Senad İdrizi haberimizin de başlığını atıyor: "
Hayır, dikkat çekmek için değil. Bu yapmış olduğumuz organizasyonu sadece İslam’ın beşinci şartını yerine getirmek için yola koyulduk
."

“Türkiye’de 4 gündür para harcayamadık”

Yolculukları boyunca geçtikleri ülkelerde aldıkları tepkilerden çok memnun olduklarını belirterek "Şu ana kadar karşılaştığımız insanlar bizi çok iyi karşıladılar” diyen Amir Asllani Türkiye’deki insanların misafirperverliklerini anlatmakla bitiremiyor: "Türkiye’de dördüncü günümüz ve buradaki insanların misafirperverliği o kadar güzel ki, yapmaya düşündüğümüz masrafların yarısını değil hatta çeyreğini bile harcamadık, sırf iyi niyetlerinden dolayı."

“Bu yolculuk fedakarlık ister”

Günlerce, haftalarca pedal çevirmeyi göze alarak yola çıktıklarını belirten genç hacı adaylarına yaşadıkları zorluklardan bahsetmelerini istediğimizde Amir Asllani’nin cevabı etkileyici oluyor: "Yolculuğumuzda en büyük sıkıntı sıcaklık. Başka küçük sıkıntılar da var fakat biz bunları yola çıkmadan önce biliyorduk ve tahmin ediyorduk. Çünkü bu yolculuk fedakarlık ister ve Allah’ın izniyle başaracağız."


#Senad İdrizi
#Amir Asllani
#makedonya
#bisiklet
#hac
6 yıl önce