|

Kıbrıs Barış Harekatı'na dair çok özel fotoğraflar: Türk askerleri sevgi gösterileriyle karşılandı

Kıbrıs adasındaki Türklerin yaşadığı zulme karşı TSK'nın 20 Temmuz'da başlattığı Kıbrıs Barış Harekatı ile yaşanan zulme son verildi. Kıbrıslı Türklerin yıllardır beklediği ve Rum radyolarından çalan “Bekledim de gelmedin" şarkısına karşılık verilmişti. 46 yıl önce gösterilen kahramanlığın fotoğraflarına ise bugün arşivlerde rastlamak mümkün. Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arşivlerinden çıkan çok özel Kıbrıs Barış Harekatı fotoğrafları haberimizde.

11:30 - 20/07/2020 Pazartesi
Güncelleme: 13:17 - 20/07/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Zırhlı birliklerin ilerleyişinin yer aldığı fotoğrafta Türk askerlerinin Gazimağusa'ya girişleri ve halkın sevgi gösterileri.
Zırhlı birliklerin ilerleyişinin yer aldığı fotoğrafta Türk askerlerinin Gazimağusa'ya girişleri ve halkın sevgi gösterileri.

Tarihler 20 Temmuz 1974'ü gösterdiğinde Kıbrıs'ta bir katliam vardı. Bu katliama seyirci kalamayan Türkiye, meşru garantörlük ve müdahale hakkına dayanarak Barış Harekatı´nı gerçekleştirdi.

Rum radyolarından yankılan “Bekledim de gelmedin" şarkısına karşılık Mehmetçik de “Bir gece ansızın gelebilirim” yanıtını veriyordu.

"Kıbrıslı Türklerin yıllardır beklediği an gelmişti" diye hazırlanan haberler yapıldı ve Türkiye Kıbrıs'a girdi.

TSK Kıbrıs Barış Harekatı’nı başlattı ve adanın yüzde 37'si Türklerin kontrolüne geçti. Kıbrıs adasındaki Türklerin yaşadığı zulme son verildi.

Aradan geçen 46 yıl boyunca bu şanlı direniş unutulmadı. O güne dair özel fotoğraflar ise arşivlerden çıkmaya başladı.


#Kıbrıs Barış harekatı
#Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yılı
#Kıbrıs Barış Harekatı'nın yeni görüntüleri
4 yıl önce